• Головна
  • Новини
  • Проект будівництва на фундаменті Десятинки подали головному архітектору Києва...

Проект будівництва на фундаменті Десятинки подали головному архітектору Києва

22.11.2012, 13:43
Проект будівництва на фундаменті Десятинки подали головному архітектору Києва - фото 1
Влада впритул наблизилась до забудови Старокиївської гори. Проект будівництва Десятинної церкви вже знаходиться на столі у головного архітектора міста.

images-(2).jpgВлада впритул наблизилась до забудови Старокиївської гори. Проект будівництва Десятинної церкви вже знаходиться на столі у головного архітектора міста. Про це заявив член Містобудівної ради Києва при ГУ містобудування та архітектури Олександр Бригинець, повідомляє Тиждень.ua з посиланням на прес-службу депутата.

«Не зважаючи на всі заяви Міністерства культури та КМДА, які нібито виступають проти цього будівництва, забудовник вже підготував проект зведення нової церкви. Це не вперше в Києві, забудовник не реагує на заборони та заяви влади і продовжує незаконні будівництва», - заявив Бригинець.

Він нагадав, що на скандальні будівництва на вул. Гончара, 17-23 та над станцією метро «Театральна» також існують заборони Прокуратури та рішення суду. Проте будівництва продовжувались і зрештою об’єкти були зведені.

«На мою думку, в справу мають втрутитися керівники УПЦ (МП). Сподіваюсь, вони публічно відмежуються від незаконної забудови Десятинної церкви», - висловив сподівання Бригинець.

Як повідомлялось, у жовтні член Національної спілки архітекторів України Георгій Духовичний повідомив, що у столиці активно відбувається таємне проектування нового храму на фундаментах Десятинної церкви.

«Все почалося дуже дивно - спілка архітекторів отримала інформацію про те, що врозріз із результатами конкурсу, проведеного минулого року, кінцеві підсумки щодо якого так і не були оприлюднені, повним ходом йде проектування будівництва на фундаментах Десятинної церкви. Проектує організація, яка жодним чином не брала участі в конкурсі», - зазначив Духовичний.

Нагадаємо, раніше Бригинець заявляв, що на фундамент Десятинної церкви встановлять плиту-моноліт, що дозволить побудувати на ньому культову споруду.

У грудні 2011 року фундамент стародавнього Десятинного храму був тимчасово законсервований. Але вже напередодні Дня незалежності 2012 року біля законсервованих фундаментів Десятинної церкви виникло будівництво, замовником якого виступила УПЦ (МП). Приписи про демонтаж незаконно побудованого храму винесла Державна архітектурно-будівельна інспекція, але священики це просто ігнорували.

Раніше у Міністерстві культури визнали, що Старокиївська гора перебуває у критичному стані, тому не витримає будівництва і сповзе донизу разом з Національним музеєм історії України.