• Головна
  • Новини
  • Священик УПЦ (МП) пропонує судити за інформацію про «кінець світу»...

Священик УПЦ (МП) пропонує судити за інформацію про «кінець світу»

22.11.2012, 12:11
Українська Православна Церква (Московського Патріархату) не схвалює істерії навколо чуток про кінець світу 21 грудня 2012.

Українська Православна Церква (Московського Патріархату) не схвалює істерії навколо чуток про кінець світу 21 грудня 2012. Про це в інтерв'ю «Донецьк. Коментарі» заявив глава прес-служби Донецької єпархії протоієрей Георгій Гуляєв.

За його словами, чутки про кінець світу провокують деяких людях до споживацтва. «Ставлення Православної Церкви таке, що в будь-якому випадку це відбудеться. Але необачно призначати якусь дату, якщо вона не вказана в Святому Письмі. З одного боку трагічні події можуть підштовхнути людину до покаяння, але багато хто може подумати, що залишилося пару тижнів, і потрібно за цей час напитися, наїстися, придбати товари», - зазначив він.

О. Гуляєв додав, що ставлення Церкви до інформації про близький кінець світу характеризується принципом - «не заперечуй і не приймай». При цьому він підкреслив, що серед парафіян церкви помітна нервозність, через «масовану істерію у ЗМІ».

«Не можна сказати, що з'явився наплив вірян, але відчувається нервозність. Оскільки в ЗМІ йде масована атака, істерія, і люди думають, а раптом це правда, раз сказав, якийсь вчений. Хоча цього вченого ніхто і не бачив. Зараз взагалі складно відрізнити новини від фейків, а записи в блогах видаються за журналістські розслідування. Можливо, тим, хто пширив таку інформацію, варто дати умовний термін, щоб надалі не кортіло », - заявив о. Георгій Гуляєв.