• Головна
  • Новини
  • В УПЦ КП не бачать загрози в біопаспортах і штрих-кодах, але проти створення єдиного реєстру...

В УПЦ КП не бачать загрози в біопаспортах і штрих-кодах, але проти створення єдиного реєстру

16.11.2012, 20:15
В УПЦ КП не бачать загрози в біопаспортах і штрих-кодах, але проти створення єдиного реєстру - фото 1
Церква попросила Президента не допустити створення «електронних концтаборів» в приватних руках. Про це, як передає кореспондент «Коментарів», заявив голова Інформаційного управління УПЦ КП, архиєпископ Євстратій (Зоря).

зоря.jpgЦерква попросила Президента не допустити створення «електронних концтаборів» в приватних руках. Про це, як передає кореспондент «Коментарів», заявив голова Інформаційного управління УПЦ КП, архиєпископ Євстратій (Зоря).

«Ми, наша конфесія, не проти біометричних паспортів, якщо вони будуть містити ту ж інформацію, що і звичайний паспорт плюс біометричні дані», - пояснив о. Євстратій. Додавши, що як громадянин він також не проти, щоб у паспорті була вказана і національність.

Крім того, за словами священика, в УПЦ КП не бачать загрози ні в штрих-кодах, ні в ідентифікаційних номерах, ні в інших видах кодування інформації. Однак Церква виступає проти створення єдиного реєстру, в який повинні вноситися дані, по суті, про всіх аспектах людського життя - від сплати податків до стану здоров'я, від поїздок за кордон до покупки нерухомості. На думку владики Євстратія, по-перше, у світі такої практики немає, по-друге, доступ до такої широкої інформації відкриває можливості для маніпуляцій і тиску на людину. Тим більше, що такими питаннями має займатися держава, а не приватна структура, якою є ЄДАПС.

«Ми знаємо зі Священного Писання, що прийде час, коли світовий уряд очолить Антихрист. Зараз - ще не той час. Те, що пропонується, не є ні міткою Антихриста, ні чим-небудь подібним. Але створення умов для контролю суспільства, для того, що називають «електронним концтабором», поступово створюються, а ми проти цього», - зазначив представник Церкви, пояснивши, що з цієї причини релігійні організації і попросили Президента накласти вето на закон, що передбачає введення біопаспортів.