Підлітки із сиротинців розповіли про свої молитви до Бога

23.10.2012, 15:46
Підлітки із сиротинців розповіли про свої молитви до Бога - фото 1
Альянс «Україна без сиріт» презентував нові відеоролики до "Дня молитви за сиріт". Ролики зняті в одному із соціальних реабілітаційних центрів, якими опікується МБФ "Отчий дім".

Молитва сиротиАльянс «Україна без сиріт» презентував нові відеоролики до "Дня молитви за сиріт". Ролики зняті в одному із соціальних реабілітаційних центрів, якими опікується МБФ "Отчий дім". У цьому відео діти-сироти звертаються до Бога зі своїми проханнями. Для зйомки були вибрані саме підлітки, оскільки не є секретом, що у цих дітей з кожним роком стає все менше шансів бути усиновленими.

«Історія створення цього ролику криється в одній простій тезі — Бог називає себе Батьком сиріт і особисто опікується їхньою долею, а значить свідомо чи несвідомо ці знедолені діти усе ж звертаються до Нього з якимись проханнями. Тому ми захотіли дізнатися, про що ж просять Бога діти в інтернатах», — розповіли у відділі зв'язків із громадськістю Альянсу "Україна без сиріт".

І ось, за допомогою наших партнерів та учасників Альянсу, ми звернулися до вихованців інтернатів із закликом написати лист Богу зі своїми самими заповітними проханнями. Ми отримали близько 100 листів, які потім опрацювали. Звичайно, прохання в них містились зовсім різні, але ми вибрали найбільш цікаві та озвучили в цих роликах».

Головні ролі у відеороліках виконують діти, які насправді мають статус сиріт та виховуються в одному із соціальних реабілітаційних центрів МБФ "Отчий дім", що розташований у Київської області.

«Мабуть, з першого погляду мало хто скаже, що ці діти чогось потребують: прекрасні життєві умови, хороші меблі, дорогі комп'ютери та телевізори, і навіть собака, яку там дозволяють утримувати. Але, дивлячись в очі цих дітей, розумієш, що все те, чим вони оточені, ніколи не замінить їм найважливішого, не замінить їм сім'ю. І вони до останнього дня напередодні свого повноліття чекають, сподіваються, що у них знову з'являться тато і мама», — розповідають в Альянсі «Україна без сиріт».

Нагадаємо, що саме за ініціативи Альянсу «Україна без сиріт» вже вдруге християнські конфесії України та інших країн будуть спільно молитися за дітей сиріт. «День молитви» в цьому році відбудеться 11 листопада.

Більш детальна інформація на офіційній сторінці «Дня молитви за сиріт» в Фейсбук і на сайті www.densyrot.org.ua.