• Головна
  • Новини
  • В'язничні капелани УГКЦ перебиратимуть досвід польських колег...

В'язничні капелани УГКЦ перебиратимуть досвід польських колег

23.10.2012, 12:39
У Центрі вишколу в'язничного персоналу Польської в'язничної служби в Попово, що під Варшавою, 21-25 жовтня проходитимуть ХХІІ Загальнопольські збори, реколекції та навчання всіх католицьких капеланів, котрі працюють у пенітенціарній і постпенітенціарній опіці.

У Центрі вишколу в'язничного персоналу Польської в'язничної служби в Попово, що під Варшавою, 21-25 жовтня проходитимуть ХХІІ Загальнопольські збори, реколекції та навчання всіх католицьких капеланів, котрі працюють у пенітенціарній і постпенітенціарній опіці. Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.

На запрошення головного капелана Римо-Католицької Церкви у Польщі отця-прелата Павла Войтаса у заході візьмуть участь четверо священиків пенітенціарного душпастирства УГКЦ з різних єпархій.

За словами о. Костянтина Пантелея, керівника Відділу УГКЦ з душпастирства у пенітенціарній системі України, «українські капелани матимуть нагоду пережити атмосферу братерської зустрічі майже 200 капеланів та обмінятися досвідом служіння з польськими душпастирями. Міжнародний досвід є базою для формування концепції в'язничного капеланства в Україні».