• Головна
  • Новини
  • Дівчата з FEMEN з часом розкаються за спиляний хрест, - єпископ УПЦ КП...

Дівчата з FEMEN з часом розкаються за спиляний хрест, - єпископ УПЦ КП

23.10.2012, 10:28
Дівчата з FEMEN з часом розкаються за спиляний хрест, - єпископ УПЦ КП - фото 1
Єпископ УПЦ КП Євтратій (Зоря) вважає, що дівчата з FEMEN, які спиляли у Києві на Майдані поклінний хрест з часом шкодуватимуть за цей вчинок і прийдуть до розкаяння.

47474.jpgЄпископ УПЦ КП Євтратій (Зоря) вважає, що дівчата з FEMEN, які спиляли у Києві на Майдані поклінний хрест з часом шкодуватимуть за цей вчинок і прийдуть до розкаяння. Про це він сказав у інтрев’ю для газети «Україна молода».

«Прийде час, і ті, хто зараз пиляють хрести та влаштовують дебоші, сподiваюся, розкаються», - сказав він.

Владика Євстратій зазначив, що реакція Київського Патріархату і інших Церков на цей випадок була адекватною.

«Вважаю, що реакція нашої Церкви та інших Церков на спиляний на Майдані хрест була більш зваженою. Ми засудили цю провокацію, але вимагати покарання не стали. Їх Бог покарає», - підкреслив ієрарх.

Активістки FEMEN , як відомо, спиляли хрест, аби висловити підтримку своїм російським колегам з групи Pussy Riot.

«Зараз у Росії говорять про те, що ці дівчата символізують свободу. Наші «феменістки» на підтримку цієї так званої свободи спиляли хрест. Але свобода, яку вони декларують, неправдива — це свобода гріха. Це та свобода, про яку один із героїв «Братів Карамазових» Достоєвського сказав: якщо Бога нема, тоді все можна», - каже єпископ.

Нагадаємо, проти кількох активісток FEMEN правоохоронці порушили кримінальну справу. У понеділок одну з них допитала міліція. Порушення кримінальних справ активістки FEMEN пов’язують із з недавньою вимогою президента Януковича, висловлену на зустрічі із представниками ВРЦіРО, покарати з усією суворістю учасниць цього "варварства".