• Головна
  • Новини
  • Ректор УКУ на Економічному форумі розповів, як в сучасній Україні розвивати успішні проекти: УКУ вже 20 років пливе проти течії...

Ректор УКУ на Економічному форумі розповів, як в сучасній Україні розвивати успішні проекти: УКУ вже 20 років пливе проти течії

12.10.2012, 17:13
Ректор УКУ на Економічному форумі розповів, як в сучасній Україні розвивати успішні проекти: УКУ вже 20 років пливе проти течії - фото 1

Сьогодні, 12 жовтня, у Львові розпочався ХІІ Економічий форум. Серед учасників форуму – екс-президент Латвійської Республіки Гунтис Ульманіс, заступник міністра економіки Республіки Польща Даріуш Богдан, ректор Українського католицького університету Борис Ґудзяк, президент Американсько-української ділової ради Морган Вільямс.

Сьогодні, 12 жовтня, у Львові розпочався ХІІ Економічий форум. Серед учасників форуму – екс-президент Латвійської Республіки Гунтис Ульманіс, заступник міністра економіки Республіки Польща Даріуш Богдан, ректор Українського католицького університету Борис (Ґудзяк), президент Американсько-української ділової ради Морган Вільямс.

На форум не прибули чотири міністри, участь яких планувалася: Борис Колесніков, Сергій Тігіпко, Петро Порошенко і Костянтин Грищенко.

Учасники форуму обговорюють проблеми розвитку бізнесу в Україні. Як зазначалося під час виступів, вітчизняний бізнес відчуває дефіцит інвестицій, інноваційних технологій та кваліфікованих кадрів.

Про те, що негаразди, з якими зустрічається сьогодні бізнес в Україні, мають глибоке коріння, наголосив у промові на форумі ректор Українського католицького університету владика Борис (Ґудзяк).

За його словами, жоден з інститутів суспільства в Україні сьогодні не має довіри. "Парламент наш довіри має лише 12%. Опозиція ще не здобула її. Аналогічно є у бізнесових сферах. Довіра до компаній з українським капіталом має негативний баланс 39% довіри, тоді компанія з іноземним капіталом у нас має ще більше", – наголосив владика Ґудзяк.

УКУ.jpg

Причина недовіри до бізнесу залежить від дій влади.

"Ми готові закотити рукави, говорити владі, що така система оподаткування, такий підхід до роботодавця є неможливим для того, щоб розвивалася наша економіка. Сьогодні 60% нашої молоді хоче покинути цю Україну. Це не від добра", – зауважив владика Борис.

Він розповів про досвід Українського католицького університету. "20 років УКУ пливе проти течії. Нас намагаються закрити. 12 років нам не давали ліцензії... Капіталізація за останні 16 років нашого університету зросла від 0 до понад 60 млн доларів. Все через внески інвесторів, які вкладають у майбутнє України, які вірять, що вільна людина в Україні може бути творчою", – підсумував ректор УКУ.

(Світлина Zaxid.net)