• Головна
  • Новини
  • Наміснику Почаївської лаври не сподобався законопроект про демографічний реєстр...

Наміснику Почаївської лаври не сподобався законопроект про демографічний реєстр

10.10.2012, 13:59
Наміснику Почаївської лаври не сподобався законопроект про демографічний реєстр - фото 1

Митрополит Почаївський Володимир (Мороз), вікарій Київської митрополії УПЦ (МП), намісник Свято-Успенської Почаївської лаври, звернувся від імені членів Духовного Собору і братії монастиря до Президента України Віктора Януковича з засудженням прийнятого 2 жовтня Верховною Радою законопроекту «Про Єдиний державний демографічний реєстр».

Pochaiv.jpgМитрополит Почаївський Володимир (Мороз), вікарій Київської митрополії УПЦ (МП), намісник Свято-Успенської Почаївської лаври, звернувся від імені членів Духовного Собору і братії монастиря до Президента України Віктора Януковича з засудженням прийнятого 2 жовтня Верховною Радою законопроекту «Про Єдиний державний демографічний реєстр».

Як повідомляє портал "Релігія в Україні", вибірково цитуючи фрагменти з офіційних церковних рішень, вікарій Київської митрополії намагається довести, що в УПЦ (МП) - однозначно негативна офіційна позиція щодо вказаного законопроекту, електронних ідентифікаційних податкових номерів (ІПН).

"На жаль, всі застереження залишились не почутими, - наголошує митрополит у своєму зверненні. - В черговий раз законодавці при прийнятті нових Законів ображають наші релігійні почуття, посягають на Богодаровану свободу людини та порушують конституційні права громадян".

Робота Верховної Ради, на думку митрополита і ченців лаври, "свідчить про те, що ведеться робота зі створення юридичної і технічної бази для системи електронного контролю як за суспільством, так і за людиною".

Автори звернення просять Президента "як гаранта Конституції та віруючу людину" не підписувати прийнятий парламентом законопроект, "захистити права людей і надати реальну можливість людям жити повноцінним громадянським життям без цифрових ідентифікаторів та згідно зі своїми релігійними переконаннями".

Між тим, представники Київської митрополії УПЦ (МП) - прес-секретар Предстоятеля УПЦ (МП) протоєрей Георгій Коваленко та голова Юридичного відділу Київської митрополії Володимир Волинець - після ухвалення законопроекту Верховною Радою заспокоїли церковну громадськість заявами про те, що новий закон про паспорти - "політичний, а не релігійний". Вікарій же митрополії владика Володимир (Мороз) направив звернення до В. Януковича за день до голосування у парламенті, закликавши Президента "в разі прийняття Верховною Радою цього злочинного і пагубного законопроекту не підписувати його".