• Головна
  • Новини
  • Київський священик хоче відкрити центр для занять з дітьми-аутистами...

Київський священик хоче відкрити центр для занять з дітьми-аутистами

09.10.2012, 12:34
Київський священик хоче відкрити центр для занять з дітьми-аутистами - фото 1
Священик УПЦ (МП) Микола Здоровцов, клірик столичного храму Миколи Йорданськог, планує звести приміщення православного центру для занять з дітьми із затримкою психічного розвитку.

1349699550_1.jpgСвященик УПЦ (МП) Микола Здоровцов, клірик столичного храму Миколи Йорданського, планує звести приміщення православного центру для занять з дітьми із затримкою психічного розвитку.

Як повідомляє портал "Релігія в Україні", це буде перший у Києві заклад при храмі УПЦ (МП), де діти з діагнозом аутизм, з мінімальними мозковими дисфункціями проходитимуть сенсомоторну корекцію завдяки співробітникам центру.

Заняття проводитиме священик, який має вищу духовну і світську освіти із реабілітації дітей із затримкою психічного розвитку. Нині у Києві одна година такого заняття коштує 200 гривень, а займатися з дитиною потрібно щодня і протягом кількох років. Багато батьків таких грошей не мають. Натомість у центрі заняття з дітьми та консультації будуть безкоштовними. Православний центр буде розташований на території храму Миколи Йорданського, що на Подолі, на вул. Фрунзе, 47-А.

Керівник проекту протоєрей Микола Здоровцов запрошує меценатів та усіх зацікавлених осіб надати посильну матеріальну та консультаційну допомогу створити центр.