• Головна
  • Новини
  • Верховна Рада майже заборонила пропаганду гомосексуалізму...

Верховна Рада майже заборонила пропаганду гомосексуалізму

02.10.2012, 15:27
Верховна Рада майже заборонила пропаганду гомосексуалізму - фото 1
За відповідний проект закону №8711 у першому читанні проголосували 289 депутатів при мінімально необхідних 226.

7889-098-ll.jpgЗа проект закону №8711 про заборону пропаганди гомосексуалізму у першому читанні проголосували 289 депутатів при мінімально необхідних 226. Про це повідомляє Кореспондент.

Рада має намір визначити, що гомосексуалізмом є стосунки сексуального характеру між особами однієї статі.

Парламент має намір внести зміни до закону про Захист суспільної моралі, в якому передбачити заборону виробництва та розповсюдження продукції, яка пропагує гомосексуалізм.

Також передбачається внесення змін до законів Про друковані засоби масової інформації та Про телебачення і радіомовлення в частині введення заборони на використання ЗМІ для пропаганди гомосексуалізму, а також у закон Про видавничу справу в частині встановлення заборони на виробництво продукції, що пропагує гомосексуалізм.

Законопроектом також пропонується ввести кримінальну відповідальність за ввезення, виробництво та розповсюдження творів з пропагандою гомосексуалізму поряд з творами, які пропагують насильство, жорстокість, расову, національну та релігійну нетерпимість та дискримінацію.

Як відомо, міжнародні організації Human Rights Watch та Amnesty International закликали Верховну Раду відхилити законопроект про заборону пропаганди гомосексуалізму.

Українські Церкви та релігійні організації натомість неодноразово декларували своє негативне ставлення до пропаганди і виправдання гомосексуалізму.