• Головна
  • Новини
  • Євангельські Церкви проголосили моральні орієнтири для суспільства...

Євангельські Церкви проголосили моральні орієнтири для суспільства

01.10.2012, 09:10
Рада Євангельських Протестантських Церков України (РЄПЦУ) сформувала на основі Біблії перелік моральних орієнтирів, що стосуються особистості, сім’ї та суспільства.

Рада Євангельських Протестантських Церков України (РЄПЦУ) сформувала на основі Біблії перелік моральних орієнтирів, що стосуються особистості, сім’ї та суспільства, повідомляєІнститут релігійної свободи.

Про це йдеться у Декларації про захист моральних і сімейних цінностей, ухваленій 27 вересня 2012 року керівниками дев’яти Церков на засіданні РЄПЦУ.

Зокрема, у Декларації наголошено, що “Шлюб – це священний союз між чоловіком та жінкою, що має створюватись один раз на все життя”.

“Одне з головних призначень сім’ї – виховувати високоморальних, побожних дітей. Саме сім’я несе цей почесний обов’язок та наділена відповідними повноваженнями, і ця функція не може бути перекладена на державу, школу або будь-яку іншу інституцію”, – підкреслюють керівники євангельських Церков. 

Декларація РЄПЦУ містить звернення до політичного керівництва України з закликом проявити небайдужість до долі нашого народу, звернувши особливу увагу на моральний стан суспільства. 

Глави євангельських Церков просять на законодавчому рівні забезпечити незмінність поняття шлюбу як союзу між чоловіком та жінкою, недоторканість сім’ї, гарантувати право дитини на власну сім’ю, що передбачає сприяння і популяризацію усиновлення безпритульних дітей. 

Також пропонується вжити заходів для заборони пропаганди сексуальної розпусти, різного виду збочень, окультизму, пияцтва, наркотиків, тютюнопаління, зокрема через телебачення та інші засоби масової інформації. 

Декларацію РЄПЦУ ухвалили керівники та повноважні представники: 

Всеукраїнського Союзу Об’єднань євангельських християн-баптистів;

Церкви християн віри євангельської України;

Церкви адвентистів сьомого дня в Україні;

Української Християнської Євангельської Церкви;

Асоціації місіонерських Церков євангельських християн України;

Союзу вільних церков християн євангельської віри України;

Української Лютеранської Церкви;

Братства незалежних церков і місій євангельських християн-баптистів України;

Об'єднання незалежних харизматичних християнських церков України (Повного Євангелія).

Теги: #РЄПЦУ