• Головна
  • Новини
  • Мусульмани України засуджують скандальний фільм і спалахи насилля, які він викликав...

Мусульмани України засуджують скандальний фільм і спалахи насилля, які він викликав

19.09.2012, 14:30
Духовне управління мусульман «Умма» від імені мусульман України засуджує як творців скандального фільму «Мухаммад, пророк мусульман», так і спалахи насильства над невинними людьми, погроми і ескалацію міжрелігійного конфлікту. Про це йдеться у заяві ДУМУ «Умма».

Духовне управління мусульман «Умма» від імені мусульман України засуджує як творців скандального фільму «Мухаммад, пророк мусульман», так і спровоковані ним спалахи насильства над невинними людьми, погроми і ескалацію міжрелігійного конфлікту. Про це йдеться у заяві ДУМУ «Умма».

Автори документу зазначають, що цю провокацію свідомо приурочили до трагічної дати 11 вересня і вона мала на меті очорнити мусульман.

«Фільм переклали арабською мовою та розмістили в Інтернеті. Як і слід було очікувати, обурення і гнів охопили весь Близький Схід і насамперед Єгипет, Лівію і Ємен, а потім перекинулися на Туніс і Судан. Були зроблені заклики до демонстрацій перед посольствами США в цих країнах, і багато відгукнулися. Переважна більшість демонстрантів бажали мирно висловити своє обурення, але частина була налаштована радикально, в результаті чого мітинги переросли в насильство: були захоплені будівлі посольств, спалені прапори і автомобілі, вбито чотирьох іноземних дипломатів, в тому числі посол США в Лівії», - йдеться у заяві.

Засуджуючи фільм і насилля у відповідь, ДУМУ закликає мусульман не дивитися його, не підтримувати і не схвалювати дії людей, які закликають до насильства, не вступати в перепалки і поширювати об'єктивну інформацію про пророка Мухаммада і про Іслам.

«Всевишній Аллах сказав віруючим у Священному Корані: «Закликайте до шляху Господа вашого мудрістю і добрим умовлянням ...» (Коран, 16:125). Це девіз ДУМУ «Умма» і він дуже точно підходить до цієї ситуації. У відповідь на інформаційну провокацію ми закликаємо всіх мусульман дати симетричну цивілізовану відповідь у вигляді книг, брошур і фільмів про пророка Мухаммада, про його найвищі моральні якості, праведність, справедливість і гуманізм», - наголошують мусульмани України.