В УГКЦ сьогодні моляться за жертв узалежнень

11.09.2012, 11:26
В УГКЦ сьогодні моляться за жертв узалежнень - фото 1

Комісія УГКЦ у справах душ пастирства та охорони здоров’я звернулаяс до вірниз із закликом провести 11 версеня спільну молитву за жертви узалежнень в Україні. Церква заохочує усе українське суспільство усвідомити, що саме жива християнська віра може допомогти подолати це всенародне лихо.

тверезість.pngКомісія УГКЦ у справах душпастирства та охорони здоров’я звернулася до вірних із закликом провести 11 вересня спільну молитву за жертви узалежнень в Україні. Церква заохочує усе українське суспільство усвідомити, що саме жива християнська віра може допомогти подолати це всенародне лихо.

«Проблема різного роду залежностей набула в нашій країні масштабів епідемії. Зараз достеменно вже ніхто не може назвати числа людей, залежних від алкоголю, наркотиків, азартних ігор… Однак їх кількість сягає мільйонів, і ми щодня зустрічаємо їх на вулицях наших міст і сіл; вони приходять на наші святкування як друзі, сусіди чи колеги по роботі, а, можливо, вони є в нашому родинному чи сімейному колі... Жертва – це людина, яка потрапила в пастку через підступність і злобу якогось ворога. Той, хто розставляє пастки для душі людини, – це духовний ворог людства, батько всілякої неправди – диявол (пор. Ів. 8, 44). Поступово й непомітно для людини ставить алкоголь, наркотик чи азартні ігри в центр їхнього життя. Коли людина стає залежною, то навіть будучи свідомою цього, не може відмовитися від джерела узалежнення», – йдеться у Зверненні, яке поширила прес-служба Львівської архиєпархії УГКЦ.

В УГКЦ переконані, що дослухавшись до науки Церкви щодо збереження чесноти тверезості, можна зробити чимало практичних висновків, які стануть дієвою допомогою жертвам узалежнень.

«Творімо молитву за переставлених у вічність, які померли внаслідок узалежнення. Супроводжуймо молитвою, словом і ділом милосердя близьких залежної особи. Зокрема, берімо участь у житті членів родини, в якій є залежні, через складення присяги в Золотій книзі тверезості в намірі за зцілення залежної людини. Виховуймо власних дітей у любові до чесноти тверезості. Будьмо добрим прикладом у святкуванні та прийнятті гостей, щоб у нашій домівці не було місця пияцтву, а святкова зустріч стала нагодою прославити Бог» – закликає духовенство УГКЦ вірних.

Довідка: У жовтні 2006 року на тридцять другій сесії Синоду Єпископів Києво-Галицької Митрополії УГКЦ було прийнято рішення про  створення міжєпархіальної підкомісії «За тверезість життя» у складі Комісії у справах душпастирства охорони здоров’я УГКЦ. Підкомісія за тверезість життя має за мету протистояти поширенню алкогольної залежності в українському суспільстві і тим самим допомагати людям жити відповідно до їх власної гідності.