• Головна
  • Новини
  • Католицькі науковці шукають нову парадигму для порятунку планети...

Католицькі науковці шукають нову парадигму для порятунку планети

06.08.2012, 09:24
Католицькі науковці шукають нову парадигму для порятунку планети - фото 1
У Відні 2 серпня завершив роботу конгрес католицьких науковців "Pax Romana", у якому взяли участь понад 140 учасників із 40-ка країн з усіх континентів.

Pax_Romana.jpgУ Відні 2 серпня завершив роботу конгрес католицьких науковців "Pax Romana", у якому взяли участь понад 140 учасників із 40-ка країн з усіх континентів. У рамках заходу, який проходив під девізом «Час кризи, час об’єднаних візій і дій – пошук нової парадигми», обговорювалися питання християнських поглядів і стратегій подолання наявних кризових явищ.

За повідомленням Бюро УГКЦ з питань екології, особливу увагу було присвячено екологічній кризі, яка набирає дедалі більших обертів і спричиняє чимраз трагічніші наслідки для всього людства. Відповідно, центральна тема, яку розглядали на другому пленарному засіданні, звучала так: «Зміна клімату й глобальні проблеми навколишнього середовища».

Католицькі науковці виявили цілковиту згоду стосовно того, що в контексті різноманітних викликів сучасності Церква має відіграти свою автентичну роль для їх подолання. Різні церковні установи мають долучитися до діяльності громадянського суспільства для зміни системи суспільних цінностей і політичних пріоритетів.

Як наголошують у Бюро УГКЦ з питань екології, найкращим дороговказом на цьому шляху може послужити Католицьке соціальне вчення, зокрема, завдяки принципам солідарності та субсидіарності.