• Головна
  • Новини
  • УПЦ КП: судовий процес над учасницями Pussy Riot підриває довіру до релігії...

УПЦ КП: судовий процес над учасницями Pussy Riot підриває довіру до релігії

01.08.2012, 09:56
УПЦ КП: судовий процес над учасницями Pussy Riot підриває довіру до релігії - фото 1
Речник Української Православної Церкви Київського Патріархату Євстратій (Зоря) розкритикував дії російського панк-гурту Pussy Riot, водночас наголосивши, що реакція російської Церкви на цей «панк-молебень» «неадекватна».

Євстратій ЗоряРечник Української Православної Церкви Київського Патріархату Євстратій (Зоря) розкритикував дії російського панк-гурту Pussy Riot, водночас наголосивши, що реакція російської Церкви на цей «панк-молебень» «неадекватна».

Про це повідомляє Радіо Свобода.

«Ставлення до таких вчинків, як акція, яка відбулася взимку у храмі Христа-Спасителя, у кожної православної людини, безумовно, негативне. Це знущання над святим місцем, над почуттями віруючих. Але і реакція, яку ми бачили з боку Московського Патріархату – мені здається, це ще більше знущання і над почуттями віруючих, і над самою Церквою», – зазначив він у коментарі Радіо Свобода.

«Ця реакція була абсолютно неадекватна, коли почали вимагати судового переслідування, жорсткого покарання – при цьому ми всі пам’ятаємо настанову Спасителя про прощення», – додав єпископ Євстратій (Зоря)

На думку представника УПЦ КП, судовий процес над учасницями Pussy Riot «боляче б’є по ставленню пересічних росіян до Православної Церкви, до православної віри, і лише підриває довіру до релігії».

У Москві, як відомо, розпочався розгляд по суті справи за обвинуваченням у хуліганстві учасниць панк-гурту Pussy Riot. У лютому у храмі Христа-Спасителя вони провели «панк-молебень», один із рядків якого звучав як «Богородице, Путіна прожени».

З березня обвинувачені перебувають у в’язниці. Якщо їх визнають винними, їм загрожує до 7 років позбавлення волі.