• Головна
  • Новини
  • Баптисти проти "наступу гендерної політики", однак в Мінюсті стверджують, що Україні це не грозить...

Баптисти проти "наступу гендерної політики", однак в Мінюсті стверджують, що Україні це не грозить

17.05.2012, 14:14
Всеукраїнський Союз Церков євангельських християн-баптистів поширив заяву, в котрій висловив негативне ставлення до "посиленого наступу на Україну" гендерної політики, яка "вже торжествує перемогу в США, Канаді, багатьох країнах Європи".

Всеукраїнський Союз Церков євангельських християн-баптистів поширив заяву, в котрій висловив негативне ставлення до "посиленого наступу на Україну" гендерної політики, яка "вже торжествує перемогу в США, Канаді, багатьох країнах Європи".

На думку авторів заяви, ніколи раніше сили зла так не випробовували духовну міць людини, як упродовж останніх років. З допомогою гендерної політики, вважають християни-баптисти, в Україні "хочуть впровадити норму, яка передбачає, що до чоловічої та жіночої статей долучається ще декілька. При цьому їх носії вимагають визнати їхню рівність у всіх правах – вінчатися, всиновлювати дітей, займати престижне місце в суспільстві, пропагувати свої погляди у школах, ВУЗах, дитячих садках. Для цього вони вимагають прийняти відповідні закони".

Разом з тим автори заяви не наводять якихось документів, які б підтверджували підготовку впровадження таких норм у законодавство України. Натомість представники Міністерства юстиціїї України, до яких звернувся за довідкою кореспондент "Релігія в Україні", заперечили впровадження таких норм. Насправді, як виявилося, європейські законодавчі акти містять норми, згідно з якими кожна країна сама може обирати форми визнання статі та шлюбу. В Україні, як і в низці європейських країн, впровадження нових видів статі і реєстрація одностатевих шлюбів не передбачається.

Між тим баптисти України переконані, що "гендер вже торжествує перемогу в США, Канаді, багатьох країнах Європи. Сьогодні він посилено ведеться наступ на Україну. Як поведе себе 1000 років тому хрещена від Святого Духа і води Україна? Адже це актуальний виклик для її суспільства, кинутий світовою громадськістю", наполягається у заяві.

Як приклад захисту від одностатевої ідеології наводиться збір підписів про заборону проведення гей-параду в Києві. "Завдяки підписам та молитвам християн, ЛБГТ спільноти відкликали заявку, але сам Прайд Форум (Форум гордості) не відмінили, — наголошують автори заяви. — На цьому заході прихильники ЛБГТ, серед яких багато впливових людей України та Європи, розглянуть питання дотримання прав та свобод сексуальних меншин в Україні та поступового втілення своїх поглядів у вітчизняне законодавство. Тих, хто не буде погоджуватися, будуть притягати до кримінальної відповідальності".

Баптисти України закликають об'єднатися у ревній молитві, вийти спільно на сімейні паради, написати листи на підтримку традиційних християнських сімейних цінностей і бути готовим допомогти кожному, хто захоче змінити своє життя та пізнати Бога.