• Головна
  • Новини
  • Єпископи УПЦ КП знову виступили проти пропаганди гомосексуалізму...

Єпископи УПЦ КП знову виступили проти пропаганди гомосексуалізму

14.05.2012, 10:32
Єпископи УПЦ КП знову виступили проти пропаганди гомосексуалізму - фото 1
Синод єпископів УПЦ КП, який відбувся 13 травня, підтвердив незмінність негативного ставлення Церкви до пропаганди і виправдання гомосексуалізму та засудив запровадження неприйнятних форм ювенальної юстиції.

ZoriaСинод єпископів УПЦ КП, який відбувся 13 травня, підтвердив незмінність негативного ставлення Церкви до пропаганди і виправдання гомосексуалізму та засудив запровадження неприйнятних форм ювенальної юстиції.

«Ці теорії відкидають розуміння чоловічої і жіночої статі як даності, незмінно визначеної для людської природи, а також відкидають незмінність встановлених Богом природних законів статевих відносин», - виступив перед владиками архиєпископа Чернігівський і Ніжинський Євтратій (Зоря).

За його словами, практичне застосування таких гендерних теорій «веде до руйнування і навіть заперечення традиційного інституту сім’ї, як союзу чоловіка і жінки, важливе завдання якого – народження і виховання дітей. Натомість узаконюються різні аморальні гріховні явища, в тому числі гомосексуалізм».

Заслухавши інформацію владики Євстаратія про загрозливе тенденції впровадження в українському суспільстві гріховних явищ, Синод УПЦ КП ухвалив:

- підтвердити незміність негативного ставлення до пропаганди і впровадження гомосексуалізму,

- нагадати, що таку саму позицію має не тільки Православна Церква, але також і всі традиційні Церкви та релігійні організації України

- засудити спроби внести у законодавство Україні такі зміни, які би запроваджували неприйнятні форми ювенальної юстиції,

- на одному з наступних засідань Священного Синоду розглянути і ухвалити спеціальні загальноцерковні документи, які би давали відповідь на ці виклики.