• Головна
  • Новини
  • Католики обох обрядів вшанували пам’ять людей, закатованих НКВДистами...

Католики обох обрядів вшанували пам’ять людей, закатованих НКВДистами

02.05.2012, 12:16
Католики обох обрядів вшанували пам’ять людей, закатованих НКВДистами - фото 1
У річницю масового вбивства співробітниками органів НКВД в’язнів з Перемишля та Добромиля, а також прилеглих місцевостей, молодь України і Польщі 28 квітня зустрілась в Нижанковичах Старосамбірського району на Львівщині.

Вшанування жертвУ річницю масового вбивства співробітниками органів НКВД в’язнів з Перемишля та Добромиля, а також прилеглих місцевостей, молодь України і Польщі 28 квітня зустрілась в Нижанковичах Старосамбірського району на Львівщині.

На урочистість прибули греко-католицькі священики Добромильського деканату і римо-католицькі Самбірського деканату. Месу у парафіяльному костелі в Нижанковичах очолив єпископ Харківсько-Запорізький Мар’ян Бучек.

Потім, як повідомляє Католицький медіа-центр, паломники пройшли до солеварні під Добромилем на молитву на місці страти, яка відбулась 1941 року. Відділи НКВД в ніч з 26 на 27 червня 1941 року вбили там кілька тисяч в’язнів. Група з 350 в’язнів була приведена сюди пішки з Перемишля і знищена. Інші були вбиті на місці або в навколишніх тюрмах, а потім їх привезли сюди і вкинули у шахти колишньої солекопальні.

На місці злочину священики спільно помолились, а представники влади Перемишля і Старосамбірського району виголосили промови.