• Головна
  • Новини
  • 6 травня у храмах УГКЦ промовлятимуть спеціальну молитву за хворих...

6 травня у храмах УГКЦ промовлятимуть спеціальну молитву за хворих

30.04.2012, 09:19
6 травня у храмах УГКЦ промовлятимуть спеціальну молитву за хворих - фото 1
Текст молитви поширила Комісія УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я.

care-150x150.jpg6 травня 2012 року УГКЦ відзначить День хворого. З цієї нагоди Комісія УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я оприлюднила звернення, в якому закликає вірних «заглибитись у роздуми про таємницю хвороби».

«Адже це не прикра випадковість в житті окремо взятої людини, а часто нагода для недужого, його оточення і цілої церковної спільноти пережити особливу близькість з милосердним Христом, який звільняє від страху приреченості і безвиході, та дарує свободу, яка сягає у вічність... Час хвороби є вирішальним періодом в житті людини з огляду на вічність», – йдеться у зверненні.

В УГКЦ закликають належно виявляти любов до хворого. Молитвою і душпастирською опікою огорнути усіх хворих, страждаючих, їхні родини, а також лікарів та увесь медичний персонал, який своїм служінням намагається зберегти життя недужих і повернути їм здоров’я.

Комісія УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я закликає священиків відвідати хворих на своїй парафії та в лікарнях, повідомити вірних про їхню співвідповідальність за духовний стан недужої людини та про їх обов’язок повідомляти пароха про недужих серед своїх рідних і близьких, щоб священик міг їх молитовно підтримати.

В УГКЦ 6 травня відбудуться спеціальні заходи: пастирські відвідини священиками та медичними капеланами лікарень, відвідини священиками важкохворих. Буде організовано доброчинну акцію парафіян для допомоги хворим, що проживають на парафії (збірка коштів на ліки, добровільна здача крові, одягу тощо).

Під час Літургії 6 травня 2012 року у храмах УГКЦ буде мовитися спеціальна молитва за хворого.

 

МОЛИТВА ЗА ХВОРОГО 

О, мій Боже, хворий, що перед Тобою, прийшов просити Тебе про те, що здається йому найважливішим; про те, чого він так гаряче прагне, що він вважає для себе найважливішим.
Але, ти, Боже, наповни його серце такими словами: «Найважливіше, щоб здоровою була душа». Господи, нехай здійсниться у всьому Твоя свята воля над хворим! Якщо ти хочеш, нехай він одужає. А якщо Твоя воля, щоб він далі ніс свій хрест – нехай буде так! Просимо Тебе і за нас, що молимося за хворого: очисти наші серця, зроби нас гідними того, щоб через нас Ти міг роздавати всім Свої святі ласки. Зміцни цього хворого і полегши його страждання.

Нехай здійсниться на ньому Твоя свята воля! Вияви, Господи, на ньому Твою Божественну любов і допоможи мужньо нести свій хрест.