• Головна
  • Новини
  • Баптисти Дніпропетровська закликають молитися за порядок в місті...

Баптисти Дніпропетровська закликають молитися за порядок в місті

28.04.2012, 10:50
Керівники баптистських церков Дніпропетровська та області закликають християн молитися про відновлення порядку і спокою в місті після серії вибухів.

Керівники баптистських церков Дніпропетровська та області закликають християн молитися про відновлення порядку і спокою в місті після серії вибухів, - повідомляє invictory.org.

Про це говориться в зверненні єпископа церков ЄХБ Дніпропетровської області Степана Бокоча та керівника інформаційного відділу Віктора Іотка, яке опубліковане на сайті Дніпропетровського об'єднання.

Автори звернення відзначають, що в інтернеті є повідомлення про можливе введення в місті і країні надзвичайного стану, а також про нові вибухи.

«Кому, як не нам, відповісти на такі заклики і здійснювати повсюдно молитви про відновлення порядку і спокою в місті! Ми не коментуємо ці події, через відсутність повної достовірної інформації. Пропонуємо молитися! », – йдеться у зверненні.
 
Президент громадського телеканалу «ТБН-Росія» Ігор Нікітін і пастор «Церкви Добрих Змін» Геннадій Мохненко в Маріуполі прокоментували вибухи в Дніпропетровську.

«Особливо страшно, що ці вибухи відбуваються на тлі загострення політичної боротьби в Україні. У трагічній події явно простежуються спроби дестабілізувати країну, – сказав Ігор Нікітін. – Століттями одна група людей звинувачувала іншу в правопорушеннях. Звідси виник голокост євреїв, геноцид вірменського народу. Я молюся, щоб в Україні не відбулося чергового злочину проти людства. Молюсь, щоб країна стояла за істину. Співчуваю українському народу, всім тим, хто постраждав в результаті терактів, їх рідним і близьким».

«Співчуваю всім постраждалим українцям,–  прокоментував пастор Геннадій Мохненко. – Перша думка, на якій ловиш себе, не дай Бог, щоб ця драма виявилася грою будь-яких політиків, які неадекватно оцінюють свої можливості. В історії не раз були випадки, коли люди, намагаючись вирішити політичні питання, провокували ті чи інші сутички. Сподіваюся, що ця трагедія – безумство приватних осіб. У кожному разі, всьому українському народу потрібно згуртуватися зараз перед обличчям небезпеки».
 
Нагадаємо, що 27 квітня в Дніпропетровську сталася серія вибухів. Станом на сьогоднішній ранок у лікарнях перебувають 22 особи, що постраждали внаслідок серії вибухів у Дніпропетровську. Як повідомляє прес-служба МНС, з них троє - у важкому стані, у тому числі один підліток.

Як зауважили у міністерстві, 27 квітня у період з 11.50 до 13.02 у Дніпропетровську сталося 4 вибухи, внаслідок яких постраждало 26 осіб (з них 11 підлітків 1994, 1995, 1998 р.н.), яких з травмами різних ступенів важкості госпіталізовано до лікарень міста.