• Головна
  • Новини
  • Для українських козаків на Житомирщині зводять Російський культурний центр...

Для українських козаків на Житомирщині зводять Російський культурний центр

27.04.2012, 13:12
Для українських козаків на Житомирщині зводять Російський культурний центр - фото 1
Всесвітній Російський Народний Собор (ВРНС), усупереч протестам низки українських релігійних та національних організацій, споруджує у Новограді-Волинському, що на Житомирщині, перший військовий козачий храм святого праведного Івана Російського.

козаки ЖитомирщиниВсесвітній Російський Народний Собор (ВРНС), усупереч протестам низки українських релігійних та національних організацій, споруджує у Новограді-Волинському, що на Житомирщині, перший військовий козачий храм святого праведного Івана Російського. Поряд з храмовим подвір'ям буде зведено ще й будівлю "Російського культурного центру" Житомирщини. Про це повідомляє Релігія в Україні.

Будівництво храму здійснюється силами Новоград-Волинського козацького товариства Міжнародної організації «Вірне Козацтво» (отаман – Олексій Селіванов) за сприяння Новоград-Волинського відділення Міжнародної громадської організації «Всесвітній російський народний собор».

Храм Святого Івана Російського - це цілий комплекс духовного розвитку. Він зводиться перед входом в парк Військової Слави, перед міським Будинком офіцерів. За словами організаторів будівництва, храм стане центром єднання козацтва. На подвір'ї церкви розмістяться кадетські православні козачі класи; православні недільні класи; Центр духовного виховання дітей та підлітків; православна бібліотека; Духовно-просвітницький центр для мирян, Козацький штаб.

Новоград-Волинське козацьке товариство Міжнародної організації «Вірне Козацтво» створено в 2009 році з благословення архієпископа Житомирського і Новоград-Волинського УПЦ (МП) Гурія (Кузьменка). Духовним наставником козаків є благочинний Новоград-Волинського округу УПЦ (МП), староста парафії святого Івана Російського протоєрей Стефан Маркевич.

Нагадаємо, в 2009 році в своєму зверненні до Президента Віктора Ющенка Президент Росії Дмитро Медведєв повідомив про намір Росії відкрити у деяких українських містах Російські культурні центри. Проти такого центру на Житомирщині виступали представники низки українських національних і релігійних організацій.