• Головна
  • Новини
  • Митрополит Агафангел підтримує закон про заборону абортів...

Митрополит Агафангел підтримує закон про заборону абортів

24.04.2012, 17:15
Митрополит Агафангел підтримує закон про заборону абортів - фото 1
Митрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел (Савін) висловив свою солідарність з тими релігійними діячами, які пропонують на законодавчому рівні заборонити переривання вагітності.

AgafangelМитрополит Одеський і Ізмаїльський Агафангел (Савін) висловив свою солідарність з тими релігійними діячами, які пропонують на законодавчому рівні заборонити переривання вагітності. Оскільки аборт, на його думку, є гріхом дітовбивства - «найстрашніше, що тільки можуть батьки вчинити по відношенню до своєї дитини».

Свою позицію з цього приводу митрополит Агафангел висловив у інтерв’ю, яке опублікував офіційний сайт Одеської єпархії УПЦ (МП).

«Така ініціатива може викликати тільки повне схвалення і солідарність, якими б суспільними силами вона не була зроблена», - сказав він про законопроект, який передбачає заборону аборту.

«Канонічні правила прирівнюють аборт до вбивства. В основі такої оцінки лежить переконаність у тому, що зародження людської істоти є даром Божим, тому з моменту зачаття всяке посягання на життя майбутньої людської особистості злочинно», - сказав митрополит.

Як вважає владика Агафангел, заборонивши переривання вагітності, держава і суспільство таким чином звільниться від тяжкого гріха співучасті і моральної відповідальності за його широке і безкарне поширення.

«А з приводу міркувань про те, що, мовляв, охочі зробити аборт все одно знайдуть незаконні шляхи до досягнення мети, то така логіка абсолютно хибна. У такому разі, не треба і наркотики забороняти - адже завжди будуть шукати шляхи до їх нелегального розповсюдження, не треба забороняти і хабарництво - бажаючі дати або отримати хабар будуть винаходити все більш витончені способи обійти закон, і так далі», - заначив він.

Митрополит Агафангел наголосив, що разом із забороною абортів слід проводити й інші заходи, аби уберегти молодих людей від непоправного кроку.

«Для цього важливо здійснити не тільки заборонні заходи (які, безумовно, повинні мати місце, в тому числі, і щодо безчесних лікарів, якщо такі будуть порушувати закон), а й роз'яснювальні і заохочувальні. Потрібна масштабна соціальна позиція суспільства і цілеспрямована державна програма з виховання в народі, особлио у молодого покоління, таких духовних і соціальних цінностей, як сім'я, материнство, благоговіння перед безцінним даром життя. Необхідно прищеплювати молоді почуття відповідальності за свої діяння, за долю сім'ї, народу і країни», - наголосив митрополит Одеський і Ізмаїльський УПЦ (МП).

Як раніше інформувала РІСУ, у лютому цього року єпископи УГКЦ та РКЦ звернулися до державного керівництва із вимогою заборонити аборти.

Напередодні Великодня свою думку щодо цього питання висловив й Предстоятель УПЦ (МП) Володимир. На відміну від католицьких єпископів, він не став закликати до заборони переривання вагітності на законодавчому рівні.

«Узаконити це, на мою думку, не можна, бо ще більше операцій зроблять і будуть калічити один одного і не буде нікому ні від кого допомоги і врозумлення», - аргументував свою позицію Митрополит Володимир.