• Головна
  • Новини
  • Багатство не гріх і не перешкода для cпасіння, - кардинал Гузар...

Багатство не гріх і не перешкода для cпасіння, - кардинал Гузар

18.04.2012, 14:53
Багатство не гріх і не перешкода для cпасіння, - кардинал Гузар - фото 1
Кардинал Любомир (Гузар) переконаний, що багатство є великою спокусою, якій не всі люди можуть опертися.

Любомир ГузарКардинал Любомир (Гузар) переконаний, що багатство є великою спокусою, якій не всі люди можуть опертися. Однак саме по собі багатство не є гріхом і не є перешкодою для спасіння душі - все залежить від того , як людина розпоряджається коштами. Такі твердження Блаженніший Любомир висловив у своїй статті, опублікованій у «Дзеркалі тижня».

«Причиною того, що багатії часто поводяться дуже свавільно, є те, що чимало людей вважають сам факт багатства за гріх і за перешкоду до Спасіння, бо пам’ятають Святе Письмо: верблюдові легше пройти через голчине вушко, ніж багатому в Боже Царство ввійти! (Мт. 19:24)», - стверджує кардинал Гузар.

«Загальновідомо, що гроші говорять дуже голосно. Багата людина вважає себе забезпеченою, вона не потребує Бога. Німецький поет Гете у «Фаусті» підсумовує: «Ах, так — гріш панує над світом». Підставою для такого твердження є той факт, що люди мають велику жадобу до грошей, за гроші вони ладні на все. І багач, свідомий цієї жадібності, відчуває свою силу: за гроші я можу все», - додав він.

За його словами, багатство не гріх, «але дуже велика спокуса, якій небагато людей вміє опертися».

«Не дати спокусі здолати себе може тільки людина, котра вміє бути багатою — тобто здатна стати над грішми, не даючи їм над собою запанувати», - каже екс-глава УГКЦ.