В УПЦ (МП) назвали провокацією акцію активісток FEMEN

11.04.2012, 11:52
В УПЦ (МП) назвали провокацією акцію активісток FEMEN - фото 1
В УПЦ (МП) назвали «провокацією, що межує з блюзнірством» протестні акції, які нещодавно відбулися біля воріт Києво-Печерської лаври та на дзвіниці Софії Києвської.

В УПЦ (МП) назвали «провокацією, що межує з блюзнірством» протестні акції, які нещодавно відбулися біля воріт Києво-Печерської лаври та на дзвіниці Софії Києвської.

KovalenkoЗа словами протоєрея Георгія Коваленка, прес-секретаря Митрополита Володимира, ці події носили не зовсім пристойний характер. А місце й час їх проведення не могли не привернути уваги в першу чергу православних віруючих напередодні урочистих богослужінь Страсного Тижня.

У коментарі «Православ`ю в Україні» він заявив, що «Церква не може не реагувати на ці акції й події, тому що це провокація, що межує з блюзнірством».

Нагадаємо, що 7 квітня біля головного входу до Києво-Печерської Лаври у Києві відбулася акція «проти корупції в церковній системі». А 10 квітня 5 активісток FEMEN забралися на дзвіницю Софії Київської і агітували за право жінок на аборти.

Протоєрей Георгій Коваленко наголосив, що Церква не може заборонити будь-кому протестувати або проявляти свою точку зору. Але вона також не може не класифікувати ті чи інші дії як блюзнірські.

«Це ображає наші релігійні почуття, - зазначив він. - Але реагувати ми будемо не по-світському, не по-медійному, не політично. Ми будемо реагувати по-церковному. Так, як реагував Господь на дії тих людей, які розпинали Його на Хресті. Він звертався до Бога в молитві зі словами: «Прости їм, Господи, бо не відають, що творять». І якщо вже такі події відбуваються на Страсний, то православні християни повинні дотримуватися того прикладу, який нам показав Сам Христос у Своєму ставленні до глузування».

У той же час люди, які проводять такі акції, на думку отця Георгія, свідомо відлучають себе від Православної Церкви. Мало того, своїми діями вони демонструють, що до Церкви не належать. Але Церква буде молитися, щоб благодать Божа торкнулася їхніх сердець, і вони повернулися до Бога, у рятівну церковну огорожу.