• Головна
  • Новини
  • В УПЦ просять владу Києва заборонити проведення «гей-параду»...

В УПЦ просять владу Києва заборонити проведення «гей-параду»

04.04.2012, 15:10

Голова Відділу у справах молоді при Синоді УПЦ єпископ Іона (Черепанов) звернувся до влади Києва із закликом заборони проведення «гей-параду» в рамках форуму «Київ-Прайд 2012», який запланований у Києві на 20 травня 2012 року. А також ініціювати прийняття необхідних законодавчих актів, щоб у майбутньому виключити саму ідею проведення такого заходу.

Голова Відділу у справах молоді при Синоді УПЦ єпископ Іона (Черепанов) звернувся до влади Києва із закликом заборони проведення «гей-параду» в рамках форуму «Київ-Прайд 2012», який запланований у Києві на 20 травня 2012 року. А також ініціювати прийняття необхідних законодавчих актів, щоб у майбутньому виключити саму ідею проведення такого заходу.

Згідно з заявкою від оргкомітету форуму «Київ-Прайд 2012», кількість учасників гей-параду сягне 400-500 чоловік і триватиме це все дійство годину.

«Ми рішуче протестуємо проти проведення в столиці цього, так званого, «культурного заходу». Вважаємо, що пропаганда статевих збочень, безсумнівно завдасть непоправної шкоди психіці, як молоді, так і дітей, які можуть стати свідками цієї акції та викличе масовий протест здорової частини суспільства, яка застосує всі можливі законні засоби і технології для припинення агітації на користь моральних збочень.Свята Біблія називає тяжким гріхом  задоволення чуттєвої потреби протиприродним способом: «Не лягай з чоловіком як із жінкою – це гидота» (Лев.18: 22)», – йдеться у листі владики.

За його словами, сама суть та ідея проведення гей-параду в нашій країні має негативну соціальну оцінку, оскільки є посяганням на честь та гідність інших людей, що протирічить статті  68  Конституції України, яка цю гідність захищає. Такий захід, як наголошує владика, також протирічить Закону України «Про захист суспільної моралі», адже суспільна мораль – це система етичних норм, правил поведінки, що склалися у суспільстві на основі традиційних духовних і культурних цінностей,  уявлень  про  добро, честь,  гідність,  громадський обов'язок, совість, справедливість.

Владика акцентує на тому, що у МКБ-9 ВООЗ (Міжнародному класифікаторі хвороб) гомосексуальність класифікується як захворювання (302.0), що відноситься до статевих збочень і порушень (302) класу «Психічні розлади та розлади поведінки».

«Ми повинні пам'ятати, чим закінчили сумнозвісні міста Гоморра і Содом. Тож не побажаємо нашому святому древньому Києву стати з ними в один ряд», – завершує цими словами лист Голова Відділу у справах молоді при Синоді УПЦ єпископ Іона.