Жінки закликали Віктора Януковича заборонити аборти

03.04.2012, 13:24
Жінки закликали Віктора Януковича заборонити аборти - фото 1
Громадські активістки, які виступають проти абортів, закликали Віктора Януковича докласти максимум зусиль, щоби захистити ненароджених дітей.

abortexklusiv.gifГромадські активістки, які виступають проти абортів, закликали Віктора Януковича докласти максимум зусиль, щоби захистити ненароджених дітей. Про це вони заявили під час сьогоднішньої прес-конференції - «Легальні аборти – основний фактор занепаду України», яка відбулася в УНІАНі. Усі виступаючі – жінки з різних міст України: науковці, журналістки, медики, юристи та представники організацій, що відстоюють гідність життя, - наголошували, що аборт це гріх, убивство та війна проти незахищених дітей.

На прес-конференції зазначалося, що ст. 27 Конституції України гарантує кожній людині невід’ємне право на життя. Однак інші вітчизняні закони це право нівелюють.

Аборти.jpg

«Наша Конституція каже, що кожна людина має невід’ємне право на життя. Натомість Цивільний кодекс звужує це право і каже, що тільки фізична особа має право на життя. Інша стаття цивільного кодексу дозволяє штучне переривання вагітності, яке може здійснюватися за бажанням жінки. Є також правові акти МОЗ, які гарантують надання безкоштовної медичної допомоги жінці, яка хоче убити свою зачату дитину» , - пояснила Леся Гусак, керівник Школи сім’ї та осередку допомоги вагітним «Надія», активіст ЛОГО Товариства «Рух за життя», багатодітна матір зі Львова.

За її словами, кожен українець за ці закони несе персональну відповідальність, оскільки їх приймають депутати, яким ми делегували свої права.

«Виникає парадоксальна ситуація – основне покликання держави захищати слабких, тих, то сам не може себе захистити. Сильні самі себе захистять. Але держава натомість узаконює легальне знищення найнезахищеніших. Тих дітей, які навіть криком не можуть просити про допомогу. Тому ми, жінки, зібралися нині у Києві, аби заявити про свою позицію. Бо це наші діти. І ми також несемо за них відповідальність», - сказала вона.

Активіст «Руху за життя» нагадала, що Церква, як найвищий моральний авторитет завжди виступала проти абортів. Тому дуже важливо, щоби всі українські Церкви не тільки католицькі, а й православні та інші відкрито заявили про свою позицію.

«Церква каже, що аборт це є найжахливіше лиходійство. Церква нам каже про духовні закони. Ми мусимо рахуватися з ними. Ми повинні шанувати ці духовні закони і Творця, від якого вони походять», - заявила вона.

Представниці громадських організацій також підготували спеціальне звернення до Президента України з проханням докласти усіх зусиль, аби заборонити аборти. Вони навели дані Інституту демографії, за якими до 2050 року населення скоротиться з 45 мільйонів до 36.

Як раніше інформувала РІСУ, із вимогою заборонити аборти на законодавчому рівні до державного керівництва зверталися єпископи УГКЦ та РКЦ. На переконання владик, українське суспільство боляче відчуває на собі згубні наслідки абортів. За різними дослідженнями 1 млн. подружніх пар в Україні є неплідними, з них 868 тисяч – через неплідність жінки. Причиною жіночої неплідності у 80 % випадків є аборт.

12 березня народний депутат від БЮТ Андрій Шкіль запропонував парламенту заборонити аборти на будь-якому терміні вагітності.

Теги: #Аборт