Раїса Богатирьова проти заборони абортів

30.03.2012, 15:41
Раїса Богатирьова проти заборони абортів - фото 1
Віце-прем'єр-міністр, міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова вважає недоцільною заборону абортів.

Раїса БогатирьоваВіце-прем'єр-міністр, міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова вважає недоцільною заборону абортів.

"Чи необхідно забороняти медаборти? До 1953 року в нас була практика в СРСР і був досвід, коли ці операції були заборонені й жорстоко каралися. І статистика тоді була жахливою. Смерті молодих жінок, кримінальні втручання", - цитує Богатирьову ТСН.

При цьому вона зазначила, що ми недалеко відійшли від 1953 року й усвідомлення того, що, якщо щось необхідно зробити, то людина такий шлях знайде й знайдеться людина, що таку послугу надасть.

За словами міністра, перехід таких операцій у підпілля ні до чого доброго не приведе.

Із вимогою заборонити аборти на законодавчому рівні до державного керівництвазверталися єпископи УГКЦ та РКЦ. На переконання католицьких єпископів, українське суспільство боляче відчуває на собі згубні наслідки абортів. За різними дослідженнями 1 млн. подружніх пар в Україні є неплідними, з них 868 тисяч – через неплідність жінки. Причиною жіночої неплідності у 80 % випадків є аборт.

Нагадаємо, 12 березня народний депутат від БЮТ Андрій Шкіль запропонував парламенту заборонити аборти на будь-якому строку вагітності.

При цьому його колега Олена Бондаренко виступила проти цієї ініціативи. Голова Ради Володимир Литвин підтримує ініціативу щодо заборони абортів.