Греко-католики молитимуться за абортованих дітей

09.03.2012, 13:04
Греко-католики молитимуться за абортованих дітей - фото 1
У соборі святого Юра у Львові греко-католики 10 березня проведуть День пам’яті абортованих дітей. Захід готує товариство «Рух за життя» спільно із Комісією УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я.

ні абортам!У соборі святого Юра у Львові греко-католики 10 березня проведуть День пам’яті абортованих дітей. Захід готує товариство «Рух за життя» спільно із Комісією УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я.

«Донедавна було переконання, що Церква і люди моляться тільки за тих померлих дітей, які були охрещені. Ми ж вважаємо, що нехрещені діти, особливо ті, котрі загинули внаслідок абортів, є в особливий спосіб скривджені, адже вони не мали можливості прийняти таїнства Хрещення», - розповів п. Петро Гусак, голова ЛОГО товариства «Рух за життя».

За словами п. Гусака, у Програмі протидії абортам, затвердженій Синодом єпископів УГКЦ, визначені загальноцерковні дні спомину таких дітей. Одним із таких днів є друга субота Великого посту. Відповідно, цього року вже втретє відбудеться День вшанування абортованих дітей.

Як повідомляє Департамент інформації УГКЦ, акція розпочнеться о 10.00 молитвою на Хресній дорозі ненародженої дитини, текст якої написав о. Назар Заторський. Згодом відбудеться конференція на тему «Вплив абортів на суспільство», на якій мова йтиме про наслідки аборту для суспільства і для Церкви загалом (початок о 12.00). Під час цієї конференції її учасники переглянуть низку відеоматеріалів – фільм про розвиток дитини в утробі матері і про наслідки аборту для жінок, а також лекцію Марії Петерс про постабортний синдром.

Тему абортів, як раніше повідомляла РІСУ, неодноразово піднімали представники українських Церков. 8 лютого у Брюховичах католицькі єпископи двох обрядів на конференції прийняли спільне звернення щодо цієї проблеми. А Патріарх УГКЦ Святослав (Шевчук) під час перебування у Тернополі на зустрічі з молоддю міста порівняв аборти із смертоносною війною, яка винищила населення такої країна як Україна.

“За 20 років незалежності України ми свідомо і добровільно вбили 40 мільйонів людей. Це означає, що з карти зникла ще одна така країна, як Україна. Ми вивчали постабортивний синдром. Те явище завжди спихають на жінку, але насправді гріх аборту заторкує все суспільство. Це і жінка та її родина, і лікар. Він теж зазнає важких тортур. І це відображається на його сім’ї, дітях. Коли 40 мільйонів вбили, то ті діти, які народилися – вцілілі, ті, яких не торкнулася вбивча рука їхніх батьків. Це те, що Католицька Церква називає структурами гріха,” – заявив Глава УГКЦ.