• Головна
  • Новини
  • УПЦ (МП) у зоні відчуження Чорнобильської АЕС регулярно відправлятиме Богослужіння...

УПЦ (МП) у зоні відчуження Чорнобильської АЕС регулярно відправлятиме Богослужіння

21.02.2012, 11:24
УПЦ (МП) у зоні відчуження Чорнобильської АЕС регулярно відправлятиме Богослужіння - фото 1

Єпископ Броварський УПЦ (МП) Феодосій (Снігірьов) відслужив Літургію у найвіддаленішій парафії Броварського вікаріатства св. апостола Луки в селі Рагівка Поліського району (зоня відчудження Чорнобильської АЕС) та поспілкувався із «самоселами», які не захотіли покинути рідні місця після трагедії на ЧАЕС.

єпископ Феодосій СнігірьовЄпископ Броварський УПЦ (МП) Феодосій (Снігірьов) відслужив Літургію у найвіддаленішій парафії Броварського вікаріатства св. апостола Луки в селі Рагівка Поліського району та поспілкувався із «самоселами», які не захотіли покинути рідні місця після трагедії на ЧАЕС. Парафія святого Луки розташована в 130 кілометрах від Києва поряд із атомною електростанцією.

Як повідомляє офіційний сайт УПЦ (МП), єпископ у супроводі духовенства відвідав колишній районний центр Поліське в зоні радіаційного відчуження. Для місцевих мешканців у Покровському храмі Поліського кілька разів на рік духовенством Броварського вікаріатства звершуюється Богослужіння, а в недільні дні жителі зони добираються до розташованих недалеко храмів в Рагівці, Красятичах, Термаховці.

Єпископ Феодосій відслужив для жителів зони відчуження панахиду, після чого обговорив з "самоселами" і духовенством плани з організації регулярних богослужінь в Поліському районі, найбільш постраждалому від аварії на Чорнобильській АЕС.