• Головна
  • Новини
  • Духовенство УПЦ (МП) освятило анонімний «пункт прийому» немовлят...

Духовенство УПЦ (МП) освятило анонімний «пункт прийому» немовлят

12.01.2012, 11:16
Духовенство УПЦ (МП) освятило анонімний «пункт прийому» немовлят - фото 1
Перше на Дніпропетровщині «Вікно життя» - анонімний «пункт прийому» немовлят, від яких відмовляються батьки, відкрили в Павлоградському пологовому будину при лікарняному храмі Ікони Божої Матері «Милостива» УПЦ (МП).

митрополит ІринейПерше на Дніпропетровщині «Вікно життя» - анонімний «пункт прийому» немовлят, від яких відмовляються батьки, відкрили в Павлоградському пологовому будину при лікарняному храмі Ікони Божої Матері «Милостива» УПЦ (МП). Урочисте відкриття закладу відбулася 8 січня. Про це інформує сайт «Православіє в Україні».

«Вікно життя» - це високотехнологічна спроба хоча б часткового вирішення проблеми відмови батьків від власних дітей. Виглядає воно з вулиці як звичайне віконце - склопакет, вмонтований у стіну лікарні, над яким висить дзвінок. Вікно можна відчинити простим поворотом ручки і покласти дитину в спеціальне ліжечко, на якому лежить матрацик для сповивання. Відразу після того, як малюк потрапить у вікно, у відділенні про це дізнаються.

У святковому заході з нагоди відкриття закладу взяли участь: митрополит Дніпропетровський і Павлоградський Іриней (Середній), перший заступник міського голови Анатолій Вершина, секретар Дніпропетровського єпархіального управління та благочинний Павлоградського церковного округу протоієрей Валентин Цешковський, клірики кафедрального собору Спасо-Нерукотворного Образу, які опікуються цим лікарняним храмом і духовенство Павлограда.

В Україні перше «Вікно життя» відкрили у Львові у 2009 році. Такі пункти діють також у Києві, Рівному, Луцьку при католицькому монастирі у Вінниці та Тернополі.