Архиєпископ УПЦ (МП) освятив місця концентрацій ДТП

15.12.2011, 14:33
Архиєпископ УПЦ (МП) освятив місця концентрацій ДТП - фото 1
У Запоріжжі духовенство УПЦ (МП) освятило аварійно-небезпечні ділянки та місця концентрації дорожньо-транспортних пригод.

DAIУ Запоріжжі духовенство УПЦ (МП) освятило аварійно-небезпечні ділянки та місця концентрації дорожньо-транспортних пригод. Таких ділянок лише в обласному центрі виявилося близько 30-ти.

Ідея з освяченням аварійних місць виникла у запорізьких автоінспекторів і, зокрема, у керівника обласного УДАІ. Під час однієї з прес-конференцій, присвяченій проблемам безпеки на дороги, він публічно звернувся з такою пропозицією до архиєпископа Запорізького і Мелітопольського УПЦ (МП) Луки (Коваленка). Владика відгукнувся на заклик.

Як інформує офіційний сайт Запорізької єпархії УПЦ (МП), 12 грудня архиєпископ здійснив чин освячення постів ДАІ на трасі Харків-Сімферополь, в районі вулиць Космічної і Тиражної, на плотині Дніпровської ГЕС та ще у 28 ділянках, де часто трапляються аварії.

Звертаючись до автоінспекторів владика Лука підкреслив, що молитви за безпеку мають бути підкріплені добрими ділами та любов’ю до інших.

«Молитви за здоров'я та безпеку всіх учасників дорожнього руху та за тих , хто забезпечує контроль, які ми підносимо, це лише частина наших прохань про милість Господа, заслужити яку можемо лише своїми добрими справами, любов'ю і повагою до ближнього», - наголосив архиєпископ.