Церква та ЗМІ спробують разом «виховувати» суспільство

06.12.2011, 09:59
Церква та ЗМІ спробують  разом «виховувати» суспільство - фото 1
Громадська рада при Державному комітеті телебачення і радіомовлення України 5 грудня запросила для конструктивної дискусії журналістів, представників громадськості, Церков і профільних органів влади.

IMG_9771-200x150.jpgГромадська рада при Державному комітеті телебачення і радіомовлення України 5 грудня запросила для конструктивної дискусії журналістів, представників громадськості, Церков і профільних органів влади на круглий стіл — «Як захистити моральність в Україні в інтересах дітей і суспільства в цілому. Думка громадськості».

Мета дискусії — проаналізувати реальний стан речей у державній політиці в сфері телебачення, радіомовлення і преси, а також ефективність застосовуваних заходів із захисту суспільної моралі в інтересах дітей і суспільства в цілому.

Учасники круглого столу обговорили стан суспільної моралі в Україні, питання етичних і законодавчих меж у сфері діяльності ЗМІ та проблеми законодавчого регулювання, насамперед ситуацію довкола Закону України «Про захист суспільної моралі» та Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі.

За повідомленням «Православія в Україні», від Української Православної Церкви в роботі круглого столу взяв участь голова Синодального інформаційно-просвітницького відділу протоєрей Георгій Коваленко.

У своєму виступі він наголосив на відповідальності Церкви за стан суспільної моралі та закликав українські медіа співпрацювати з Церквою щодо виховання суспільства на Заповідях Божих і християнських чеснотах. А також висловив здивування, що в Громадській раді при Держкомтелебачення і радіомовлення відсутні представники традиційних релігій.