Рух християн-професіоналів налагоджує взаємодію з Церквами

Рух християн-професіоналів налагоджує взаємодію з Церквами - фото 1
Йдеться про формування нової еліти української нації, яка б жила та працювала на засадах християнської етики та високого професіоналізму.

У Києво-Печерській Лаврі, 24 листопада єрархи УПЦ зустрілися з представниками Руху християн-професіоналів, – повідомляє спеціальний кореспондент РІСУ Наталія Маціпура.

Члени ініціативної групи мирян різних християнських конфесій, які представляють професійні асоціації, як Християни-лікарі, Християни-юристи, Християни-журналісти, також є асоціації Християн-психологів, підприємців, художників та ін., мають намір зустрітися з настоятелями усіх найбільших християнських Церков в Україні, щоб отримати Благословення на роботу Асоціації Християн-професіоналів та налагодити механізми взаємодії з кожною Церквою, – пояснив голова ініціативної групи Християн-професіоналів, Ростислав Семіков.

За його словами, такий рух допоможе сформувати в передбачуваному майбутньому – на найближчі 10-15 років нову еліту української нації, яка б жила та працювала на засадах християнської етики та високого професіоналізму.

«Ми вітаємо те, що Ви зібралися, поєднані бажанням трудитися у християнському дусі. Україна сьогодні є державою поліконфесійною. Є церкви, з якими ми повинні навчитися жити і працювати заради людей. Люди – одні, Україна – одна», – сказав керуючий справами Української Православної Церкви, вікарій Київської митрополії, архиєпископ Білоцерківський та Богуславський, владика Митрофан, пообіцявши підтримку Християнам-професіоналам.

«Дуже добре, що така ініціатива йде від мирян. Це сприятиме розширенню можливостей Церкви у розв’язанні багатьох соціальних проблем», – наголосив співробітник відділу зовнішніх церковних зносин, протоєрей Миколай Данилевич.

До складу асоціації увійдуть молоді професіонали, які хочуть провадити служіння через добру професійну діяльність. Представник асоціації Християн-юристів Сергій Гула пояснює: «Ми будемо виконувати свою професійну роботу. Але частину з неї присвятимо служінню. Наприклад, буде надаватися безкоштовна юридична допомога мирянам чи парафіям, які її потребують.» І так по кожному з напрямків, у яких будуть професійні об’єднання.

Рух, який пізніше планують зареєструвати як Асоціацію Християн-професіоналів, відкритий для всіх християн і матиме прямий діалог з усіма Церквами.

Перший з’їзд представників вже існуючих професійних християнських спільнот заплановано провести 17-18 грудня 2011 р. в м. Буча.