• Головна
  • Новини
  • У храмах УГКЦ сьогодні моляться за жертв дорожньо-транспортних пригод...

У храмах УГКЦ сьогодні моляться за жертв дорожньо-транспортних пригод

20.11.2011, 15:30
У храмах УГКЦ сьогодні моляться за жертв дорожньо-транспортних пригод - фото 1
20 листопада, у Всесвітній день пам’яті жертв ДТП, у храмах УГКЦ відбулися поминальні Панахиди за всіма загиблими в дорожньо-транспортних пригодах.

dai_church.jpg20 листопада, у Всесвітній день пам’яті жертв ДТП, у храмах УГКЦ відбулися поминальні Панахиди за всіма загиблими в дорожньо-транспортних пригодах. Тиждень безпеки дорожнього руху тривав з 14 до 20 листопада 2011 року.

Коментуючи ініціативу Асоціації безпеки дорожнього руху щодо молитви за загиблими в автокатастрофах, Владика Богдан (Дзюрах), Секретар Синоду Єпископів УГКЦ, зокрема відзначив: «Молитвою, яку ми творили у Патріаршому соборі у Києві та в інших наших храмах в Україні, хочемо пом’янути всіх людей, котрі загинули в автокатастрофах, бо їхнє життя обірвалося дослівно «на півдорозі». Такі смерті є завжди несподіваними, і близькі загиблих відчувають великий біль з приводу втрати рідних осіб. Ми хочемо розділити їхній біль і занести наші молитви за упокій душ дорогих для них загиблих», - повідомляє прес-служба УГКЦ.

«Водночас, поряд з молитвою, Церква вважає за обов’язок пригадувати своїм вірним і всім учасникам дорожнього руху про необхідність дотримуватися правил дорожнього руху, які слугують запобіганню нещасних випадків і тим самим – охороні людського здоров’я і життя», − наголосив Секретар Синоду Єпископів УГКЦ.

«На дорогах, як ніде інде, з великою гостротою відчуваємо людську взаємозалежність, а тому всі маємо почуватися співвідповідальними за життя одне одного і зробити все від нас залежне, щоб це життя захистити і зберегти», − додав на завершення Владика Богдан.

Напередодні також начальник управління ДАІ у Львівській області підполковник Андрій Карпінець офіційно звернувся до церков різних конфесій і попросив священиків на проповідях закликати людей не втікати з місць ДТП і не залишати постраждалих без допомоги, інформує сайт ТСН.

"До церкви дослухаються. Тому ми просимо отців закликати парафіян дотримуватися правил дорожнього руху. Адже порушення цих правил є свого роду гріхом. Через такий гріх у мирний час гинуть люди на дорогах", - наголосив Карпінець.

За його словами, за кількістю жертв внаслідок ДТП Україна посідає п'яте місце у Європі, а Львівщина – п'яте місце в Україні. Смертність через ДТП перевищує смертність від онкологічних, серцево-судинних та інфекційних захворювань.

Не вперше УГКЦ виступає з ініціативами щодо безпеки дорожнього руху. Так, у 2008 році Блаженніший Любомир (Гузар) провів відкриту для ЗМІ веб-конференцію, під час якої презентував своє Звернення щодо дотримання правил дорожнього руху