• Головна
  • Теми
  • Архиєпископ УПЦ (МП) виплатить премії двом студентам-медикам...

Архиєпископ УПЦ (МП) виплатить премії двом студентам-медикам

18.11.2011, 13:40
Архиєпископ УПЦ (МП) виплатить премії двом студентам-медикам - фото 1
Архиєпископ Запорізький і Мелітопольский УПЦ (МП) Лука (Коваленко) запропонував преміювати найталановитіших студентів-медиків.

Архиєпископ УПЦ (МП) виплатить премії двом студентам-медкамАрхиєпископ Запорізький і Мелітопольский УПЦ (МП) Лука (Коваленко) запропонував преміювати найталановитіших студентів-медиків. Цю пропозицію він озвучив на засіданні Вченої ради Запорізького державного медуніверситету.

Віднині премію ім. архиєпископа Кримського і Сімферопольського Луки (Войно-Ясенецького) вручатимуть двом студентам, які заслужили її відмінним навчанням і православною життєвою позицією.

«Цьогоріч виповнилося 50 років з дня блаженної кончини архиєпископа Луки (Войно-Ясенецького) - видатного лікаря - хірурга, що практикував у радянських клініках і одночасно єрарха Руської Православної Церкви, – сказав на засіданні ради владика Лука (Коваленко) - Справа Святителя Луки виходить далеко за межі свого століття, з історичного факту воно стало практично заповіддю, заповітом - тим, що ми звикли називати ідеалом як для віруючих людей, так і для лікарів. Крайнє самозречення, служіння Богу,Святої Матері-Церкви і ближніх, здобули йому славу, яка непомеркла і після його блаженної кончини».

Як повідомляє офіційний сайт єпархії, ректор медуніверситету Юрій Колесник і всі члени наукової ради одноголосно підтримали ініціативу архиєпископа.