• Головна
  • Теми
  • "Християни мають прикласти зусилля для збереження сімейних цінностей і захисту дітей від насилля" - Руслан Малюта...

"Християни мають прикласти зусилля для збереження сімейних цінностей і захисту дітей від насилля" - Руслан Малюта

12.11.2011, 18:57
"Християни мають прикласти зусилля для збереження сімейних цінностей і захисту дітей від насилля" - Руслан Малюта - фото 1

«Питання захисту дітей від домашнього насильства в Україні є надзвичайно актуальним. Це є одним з провідних чинників бездоглядності та сирітства», - про це під час веб-конференції на РІСУ розповів Руслан Малюта, президент Альянсу "Україна без сиріт", ініціатор проведення в Україні загальнонаціонального Дня молитви за сиріт.

maluta_ruslan.jpgexklusiv.gif«Питання захисту дітей від домашнього насильства в Україні є надзвичайно актуальним. Це є одним з провідних чинників бездоглядності та сирітства», - про це під час веб-конференції на РІСУ з нагоди всеукраїнського дня молитви за сиріт розповів Руслан Малюта, президент Альянсу "Україна без сиріт", ініціатор проведення в Україні загальнонаціонального Дня молитви за сиріт.

«Відверто скажу, мене дивує свого роду «демонізація» ювенальної юстиції, яку можна спостерігати в певних християнських колах. З деяких матеріалів можна зробити висновок, що єдиною метою її запровадження є примусове забирання дітей у віруючих людей, щоб віддати їх на виховання людям з гомосексуальною орієнтацією. Це, м’яко кажучи, перебільшення», - зазначив експерт, відповідаючи на питання читачів РІСУ про загрози ювенальної юстиції, довколо чого ведуться дискусії в українському суспільстві.

«І той факт, що певні батьки називають себе віруючими, не надає їм ліцензії робити зі своїми дітьми все, що заманеться», - наголосив Русла Малюта.

За словами президента Альянсу "Україна без сиріт", суть ювенальної юстиції полягає у відокремленні справ, в яких фігурують діти, в тому числі пов’язаних з насильством над ними, позбавленням батьківських прав тощо, в окреме провадження, де цим займаються люди, які мають відповідний досвід і підготовку. «Потрібно зрозуміти, що в тій чи іншій мірі все це в нас уже відбувається, але займаються такими питаннями судді, які ведуть і будь-які інші справи», - наголошує він.

На думку Руслана Малюти, важливішим за ювенальну юстицію питанням має бути те, як комплексно розвивати систему захисту прав дітей таким чином, щоб це принесло найбільше користі дітям та сім’ям. І на християнах, зокрема, лежить відповідальність «відстояти біблійні сімейні цінності, де виключене поняття одностатевого шлюбу, йде мова як про права дітей, так і про права батьків».

«Дуже важливо, щоб християнська спільнота зайняла чітку позицію і приклала зусилля, щоб ця система в Україні працювала на збереження сімейних цінностей, захист інтересів дитини і повагу до ролі та відповідальності батьків. Я сподіваюся, що невдовзі розпочнеться конструктивний публічний діалог з цього питання за участі компетентних фахівців, в тому числі представників християнської спільноти».