• Головна
  • Новини
  • Глава УГКЦ розповів про ставлення УГКЦ до гомосексуалізму та ВІЛ-інфікованих...

Глава УГКЦ розповів про ставлення УГКЦ до гомосексуалізму та ВІЛ-інфікованих

09.11.2011, 09:58
Глава УГКЦ розповів  про ставлення УГКЦ до гомосексуалізму та ВІЛ-інфікованих - фото 1
Згідно з вченням Церкви, гомосексуальна поведінка є важким гріхом, котрий по тяжкості прирівнюється до вбивства. Засуджувати всіх людей, які хворіють на СНІД є неморальним вчинком, адже ВІЛ-інфекцією можна заразитися різними способами.

Патріарх_Святослав.jpgЗгідно з вченням Церкви, гомосексуальна поведінка є важким гріхом, котрий по тяжкості прирівнюється до вбивства. Засуджувати всіх людей, які хворіють на СНІД є неморальним вчинком, адже ВІЛ-інфекцією можна заразитися різними способами.

Про це сказав Патріарх  Святослав (Шевчук), Глава Української Греко-Католицької Церкви, 8 листопада 2011 року під час веб-конференції на порталі tochka.net, відповідаючи на запитання учасників обговорення стосовно відношення УГКЦ до явища гомосексуалізму та ставлення Церкви до людей, котрі хворіють на СНІД.

«Якби ми сьогодні говорили про право на гомосексуальні стосунки, то ми би говорили і про право на вбивство. Не можна говорити про право на гріх, бо це є поняття, які взаємно між собою суперечать. Святе Письмо засуджує чітко і ясно таку поведінку. Ті люди, які живуть у такий спосіб, сквернять свої тіла. Це є вияв духовної сліпоти людини», − сказав Блаженніший Святослав. За словами Глави УГКЦ, він не береться судити цих осіб: «Я не є проти жодної особи. Але я проти гріха. Людина, яка так живе, яка грішить, вона себе ранить і нищить. Тому Церква виступає проти гріха, захищаючи особу, її гідність».

Одночасно він, у відповідь на закиди, що усі хворі на СНІД занедужали через свою неморальну поведінку, виступив на захист таких людей. «Заразитися ВІЛ-інфекцією можна різними способами, тому говорити про особисту моральну відповідальність абсолютно всіх хворих не можна. Це тільки погіршує ситуацію, бо такі ВІЛ-інфіковані через такі звинувачення опиняються поза суспільством», − зазначив Предстоятель УГКЦ.

На його думку, суспільство необхідно інформувати про те, як протистояти СНІДу. «Поклик серця доброго пастиря має вести його до хворих на СНІД, щоб допомогти таким хворим пізнати Бога», − додав Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава Української Греко-Католицької Церкви. Про це повідомляє Департамент інформації УГКЦ.