• Головна
  • Новини
  • Церква має допомагати людям, які усиновлюють сиріт, — Руслан Малюта...

Церква має допомагати людям, які усиновлюють сиріт, — Руслан Малюта

07.11.2011, 18:58
Церква має допомагати людям, які усиновлюють сиріт, — Руслан Малюта - фото 1
У подоланні сирітства та профілактиці цієї проблеми Церква відіграє важливу роль. Так вважає Руслан Малюта, президент Альянсу "Україна без сиріт", ініціатор проведення в Україні Дня молитви за сиріт.

exklusiv.gifРуслан МалютаУ подоланні сирітства та профілактиці цієї проблеми Церква відіграє важливу роль. Так вважає Руслан Малюта, президент Альянсу "Україна без сиріт", ініціатор проведення в Україні Дня молитви за сиріт.

«Віруючі люди, які мають чітку мотивацію та моральні принципи, засновані на Божому Слові, є найбільшим ресурсом у вирішенні гострих соціальних проблем нашого суспільства, — сказав він під час веб-конференції на РІСУ. — Крім цього, Церква є тим інститутом, якому українці довіряють найбільше».

Руслан Малюта наголосив, що Церквам необхідно розвивати ефективні програми, спрямовані на конкретну допомогу вразливим групам: одиноким матерям, сім’ям в тяжкому матеріальному становищі, багатодітним сім’ям, людям з різноманітними залежностями, випускникам інтернатів тощо.

На думку президента Альянсу "Україна без сиріт", одним із найбільш ефективних способів допомоги дітям-сиротам з боку Церкви є підтримка сімей, які відкривають для них свої домівки. Це родини усиновителів, опікунів, прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу.

За його словами, нині в Україні є понад 28 000 тисяч дітей, які потребують усиновлення, з них більше 80% це діти старшого віку, та діти, які мають ті чи інші проблеми зі станом здоров’я. Тож люди, які готуються до усиновлення, повинні добре все обдумати, перш ніж зважитися на такий крок.

«Найважливіше прийняти правильне рішення, — попереджує він. — Адже усиновлення – це справа не для кожного. Потрібно добре зважити свою мотивацію, сили і ресурси, проконсультуватися з фахівцями, поспілкуватися з тими, хто вже зробив цей крок. Віруючій людині я пораджу молитися з цього приводу і шукати підтвердження від Господа».

День молитви за сиріт, нагадаємо, пройшов 6 листопада і його підтримали провідні християнські Церкови України. Мета заходу – нагадати віруючим людям про особливу Божу любов до дітей, які залишилися без батьків, і надати їм необхідну допомогу.

Веб-конференція з Русланом Малютою завершується 8 листопада о 16.30.