У неділю в УПЦ молитимуться за сиріт

04.11.2011, 16:29
У неділю в УПЦ молитимуться за сиріт - фото 1
З благословення Митрополита Володимира 6 листопада у храмах УПЦ будуть молитися за сиріт. Таким чином, в УПЦ підтримають ініціативу ВГО «Україна без сиріт» провести загальноукраїнський День молитви за сиріт, — повідомили РІСУ в цій організації.

Лист УПЦЗ благословення Митрополита Володимира 6 листопада у храмах УПЦ будуть молитися за сиріт. Таким чином, в УПЦ підтримають ініціативу ВГО «Україна без сиріт» провести загальноукраїнський День молитви за сиріт, — повідомили РІСУ в цій організації.

«Звертаємося до Вас з проханням підтримати цю ініціативу у ввірених Вам єпархіях», — йдеться у листі за підписом архиєпископа Білоцерківського і Богуславського, керуючого справами УПЦ владики Митрофана, адресованому всім архиєреям УПЦ.

Як РІСУ повідомляла, мета Дня молитви за сиріт – нагадати віруючим людям про особливу Божу любов до дітей, які залишилися без батьків, і надати їм необхідну допомогу. В Україні проживає 28 625 дітей-сиріт, які потребують сім'ї і знаходяться в національній базі даних для усиновлення. Загальна ж кількість дітей, які мають статус сироти, перевищує 100 000 і ця цифра поки не зменшується.

До цієї молитви вже долучилися також інші українські Церкви.

РІСУ є офіційним інформаційним партнером Дня молитви.