• Головна
  • Новини
  • Понад півмільйона українців не визнають ідентифікаційних номерів...

Понад півмільйона українців не визнають ідентифікаційних номерів

17.10.2011, 09:43
Замість ідентифікаційного номера – печатка в паспорті.

Через релігійні переконання вони реєструються лише за номером паспорта. Офіційно ж таких громадян лише десять тисяч – стільки відмовників з початку року нарахували в Державному реєстрі платників податків. За новим Податковим Кодексом, усі, хто проти такого коду, мають заявити про це і написати заяву податківцям.

Замість ідентифікаційного номера – печатка в паспорті.

Голова православного братства Олександра Невського пан Юрій один із перших заповнив податкову анкету на відмову від особистого коду. Цифрову персоніфікацію там вважають знаком Антихриста. Посилаються на Одкровення Іоана Богослова. У буденному житті пан Юрій - дефектолог. Без податкового номера він уже 15 років. Каже, ніяких труднощів. Тому й закликає усіх вірян від коду відмовитися.

Позицію свою разом із однодумцями, членами братства, висловлює активно – на мітингах.

За словами Георгія Коваленка, прес-секретаря Предстоятеля УПЦ (МП), Церква закликає людей не хвилюватися і більше пізнавати Христа, а не займатися дослідженнями Антихриста, молитися в храмі, а не ходити на демонстрації під виглядом Хресних Ходів до Верховної Ради.

Ліпше ходити до податкової – радять і священики, і самі податківці. Окремий реєстр відмовників там хочуть скласти до кінця року. У такий спосіб порахують усіх.

Особливу позначку в паспорт ставитимуть не лише фізичним особам, а й охочим вірникам-підприємцям. І все це – добровільно, наголошують податківці.

«Україна в цьому плані дає дуже велике ставлення до людини та до її прав. Україна - єдина країна світу, в якій у людини є можливість вибору, як обліковуватися, і це дуже велика перевага», – говорить Олександр Клименко, заступник голови ДПС України.

Утім, перевага цілком регульована. До кінця року треба обов’язково зареєструватися в податковій, інакше штраф - 170 гривень. Про це інформує «УНІАН-релігії».