• Головна
  • Новини
  • В Українському Католицькому університеті розпочався Зелений тиждень – усі пересідають на велосипеди і вбираються у зелене...

В Українському Католицькому університеті розпочався Зелений тиждень – усі пересідають на велосипеди і вбираються у зелене

11.10.2011, 12:04
В Українському Католицькому університеті розпочався Зелений тиждень – усі пересідають на велосипеди і вбираються у зелене - фото 1
10 жовтня студентам, працівникам на гостям університету роздавали яблука.

Еко-УКУ10 жовтня студентам, працівникам на гостям університету роздавали яблука. А перший проректор УКУ Тарас Добко приїхав на роботу на велосипеді.

«Сьогодні в УКУ розпочався Зелений тиждень, я підтримую цю важливу ініціативу, тому приїхав на велосипеді, — зазначив Т.Добко. — Добиратися на роботу на двоколісному дуже зручно, думаю, взагалі пересісти на велосипед». 

Тарас Добко вважає, що студентам не треба шкодувати себе, тому час обирати екотранспорт: «Взагалі треба розвивати екологічну свідомість, адже у християнстві є така чеснота чистоти, це стосується не лише людини, а й природи», – наголосив проректор.

У межах Зеленого тижня в УКУ пройде багато акцій. У вівторок, 11 жовтня у конференц-залі УКУ відбудеться екологічно-історична лекція про річку Полтву. 12 жовтня організатори запрошують усіх на еко-фешн шоу від уківського English Club, а опісля на танцювальний екомайстер-клас. 13 жовтня усі охочі матимуть нагоду подискутувати д-ром отцем-дияконом Олегом Кіндієм на тему: «Бо сотворіння очікує нетерпляче виявлення синів Божих». Опісля відбудеться розважальна акція на території будівництва майбутнього університетського містечка УКУ та презентація газети «Веловуйко».

«В Україні є великі проблеми з екологією і у Львові зокрема, тому навіть найдрібніші справи є незайвими, – розповідає співорганізатор Зеленого тижня в УКУ Галя Шостак. – Таким чином, Український католицький університет намагається зробити свій внесок у збереження навколишнього середовища. А перший крок до змін – це привернути увагу, навчити людей думати про проблеми збереження навколишнього середовища».

В Університеті усі приємно здивовані з такої ініціативі, більшість уківців прийшли на роботу та навчання у одязі з елементами зеленого.

Організаторами Зеленого тижня є університетське Братство «Res Familiae», Рада Студентів УКУ, радіо «УКУпочці» та English Club.  Про це повідомляє Відділ інформації УКУ.