• Головна
  • Новини
  • Міжнародну конференцію у Львові розпочали з екуменічної молитви...

Міжнародну конференцію у Львові розпочали з екуменічної молитви

30.09.2011, 10:06
Міжнародну конференцію у Львові розпочали з екуменічної молитви - фото 1
29 вересня академічну конференцію Екуменічного соціального тижня відкрили міжконфесійною молитвою, до якої долучилися представники християнських конфесій Львова.

Екуменічна-молитва.gif29 вересня академічну конференцію Екуменічного соціального тижня «Реформи через довіру» відкрили міжконфесійною молитвою, до якої долучилися представники християнських конфесій Львова.

Участь у екуменічній молитві взяли владика Венедикт (Українська Греко-Католицька Церква), ректор Українського католицького університету о. Борис Ґудзяк (УГКЦ), відповідальний за засоби масової інформації Римо-Католицької Церкви Львівської Архидієцезії о. Петро Бугрин, єпископ Церкви християнської віри євангельської Василь Боєчко, настоятель Вірменського Кафедрального собору о. Тадеос Геворгян  та о. Роман Фігас, працівник Інституту екуменічних студій (УГКЦ). 

Владика Венедикт подякував організаторам 4 Екуменічного соціального тижня  та висловив сподівання, що такий екуменізм буде плідним та дієвим у суспільному житті.

«Сьогодні у час великих можливостей відчувається невимовний брак довіри. Антагонізм та поділи – це продукт неславних людей, тих, що не відчувають і не хочуть бачити Бога як надійну опору», – наголосив єпископ Церкви віри євангельської Василь Боєчко. 

Також отець Петро Бугрин (РКЦ) наголосив на важливості мотивів, якими керувалися організатори екуменічної молитви. «Сила християн у єдності. Тому такі екуменічні молитви є реальним свідченням того, що ми, християни, є живим організмом, який прямує до Бога». 

Репортаж про Академічну конференцію на тему «Реформи через довіру» читайте на РІСУ.