• Головна
  • Проекти
  • «Якщо б не пішов до монастиря, то займався б журналістикою», - владика Венедикт (Алексійчук) на інавгурації нової програми УКУ...

«Якщо б не пішов до монастиря, то займався б журналістикою», - владика Венедикт (Алексійчук) на інавгурації нової програми УКУ

20.09.2011, 17:31
«Якщо б не пішов до монастиря, то займався б журналістикою», - владика Венедикт (Алексійчук) на інавгурації нової програми УКУ - фото 1

Сьогодні, 20 вересня відбулася урочиста інавгурація програми з журналістики Українського католицького університету, у якій взяли участь секретар Папської ради із соціальних комунікацій монсеньйор Пол Тайґе, єпископ-помічник Львівської Архиєпархії Венедикт (Алексійчук), ректор УКУ о. д-р Борис Ґудзяк та відомі українські журналісти.

Венедикт (Алексійчук)exklusiv.gifСьогодні, 20 вересня, відбулася урочиста інавгурація програми з журналістики Українського католицького університету, у якій взяли участь секретар Папської ради із соціальних комунікацій монсеньйор Пол Тайґе, єпископ-помічник Львівської Архиєпархії УГКЦ Венедикт (Алексійчук), ректор УКУ о. д-р Борис Ґудзяк та відомі українські журналісти.

У своєму слові до студентів владика Венедикт (Алексійчук) сказав, що сам мріяв про кар’єру журналіста. «Якщо б не пішов до монастиря, то б займався журналістикою. І навіть зараз, коли я думаю про журналістику, то моє серце бринить», - сказав єпископ-помічник Львівської Архиєпархії. Він також зазначив, що, крім суто журналістського вишколу - знань і способів передачі інформації, студенти журналістики УКУ самі мають жити Богом, інакше їхні слова не матимуть ефекту.

Вступні інавгураційні промови для студентів прочитали Віталій Портніков, головний редактор каналу TVi, монсеньйор Пол Тайґе та Ігор Померанцев – радіодраматург, поет, есеїст, редактор журналу «Понад бар’єрами» радіо «Свобода».

Ректор УКУ о. Борис Ґудзяк розповів, що робота перед відкриттям програми з журналістики тривала два роки, і до її створення долучилося дуже багато людей – консультантів, журналістів, науковців, спонсорів. Звертаючись до студентів, він, зокрема, зазначив: «Перша група завжди особлива, вона має унікальну увагу від викладачів та адміністрації. Використайте цей шанс! Ви маєте з кого брати приклад і з ким рости».