• Головна
  • Новини
  • Предстоятелі УПЦ (МП), УПЦ КП та УГКЦ увійшли в ТОП-100 найвпливовіших людей України...

Предстоятелі УПЦ (МП), УПЦ КП та УГКЦ увійшли в ТОП-100 найвпливовіших людей України

01.09.2011, 15:41
Предстоятелі УПЦ (МП), УПЦ КП та УГКЦ увійшли в ТОП-100 найвпливовіших людей України - фото 1
Журнал Корреспондент у рамках щорічного проекту ТОП-100 19 серпня назвав імена 100 найвпливовіших людей України.

exklusiv.gifТОП-100.jpgЖурнал Корреспондент у рамках щорічного проекту ТОП-100 19 серпня назвав імена 100 найвпливовіших людей України. У ТОП-100 увійшли політики, бізнесмени, релігійні діячі, діячі культури і спортсмени. При підготовці рейтингу журналісти редакції враховували думки 16 експертів у різних областях. 

Як запевнили в  редакції Корреспондента, ТОП-100 цього року – спроба оцінити вплив окремих особистостей в умовах нового етапу в історії України. 

Віктор Янукович, зайняв перше місце в рейтингу ТОП-100 цього року. Як пише видання, жорстка вертикаль, вибудувана ним у лічені місяці, а також досить високий рейтинг як самого Януковича, так і його Партії регіонів, не залишають, здавалося б, опозиції шансів. Схоже, ця політична сила прийшла до влади всерйоз і надовго. 

Однак аналітики переконані, що такий стан речей тимчасовий, адже нинішню владу не можна назвати командою, здатною оновити країну реформами. А методи, за допомогою яких нинішній топ-менеджмент України намагається вивести країну з кризи, отримують неоднозначні оцінки і в результаті здатні потягнути рейтинг Януковича вниз. 

Друге місце в ТОП-100 третій рік поспіль посідає донецький підприємець Рінат Ахметов, володар найбільшого в Східній Європі статку в $ 17,8 млрд. Його позиція обумовлена ​​потужним впливом на економіку держави, вагомою роллю в партії влади, а також активною участю в спортивному житті країни. 

Третє місце в списку зайняв глава Адміністрації Президента України, один з найвпливовіших людей в Партії регіонів Сергій Льовочкін

Замикають першу п'ятірку прем'єр-міністр України Микола Азаров і перший віце-прем'єр Андрій Клюєв
  
Тільки 13 осіб в рейтингу ТОП-100 проявили себе поза політикою і бізнесом. Четверо з них – релігійні діячі. Ще в рейтингу по два представники від журналістики, музики, кіновиробництва і троє – від спорту. 

Так, 27 місце у рейтингу відведено Предстоятелю УПЦ Митрополиту Володимиру (Сабодану). Патріарх Філарет, який очолює УПЦ КП, займає 44 місце. Глава УГКЦ Патріарх Святослав (Шевчук) – на 61 місці, а екс-Глава УГКЦ Блаженніший Любомир (Гузар) посів 81 місце у рейтингу. 

Теги: #ТОП-100