• Головна
  • Новини
  • У День незалежності України маріупольський пастор проведе прес-конференцію під вікнами наркоторговки...

У День незалежності України маріупольський пастор проведе прес-конференцію під вікнами наркоторговки

22.08.2011, 14:50
У День незалежності України маріупольський пастор проведе прес-конференцію під вікнами наркоторговки - фото 1

"Очистимо Маріуполь від наркоторгівлі" - під таким гаслом 24 серпня в Маріуполі відбудеться громадський пікет і прес-конференція пастора Церкви «Добрих Перемін» Геннадія Мохненка. Приводом для проведення акції стало рішення донецького апеляційного суду випустити із залу суду відому в Маріуполі жінку, яку місцеві жителі та ЗМІ називають "зіркою наркоторгівлі".

против-трамадола«Очистимо Маріуполь від наркоторгівлі» - під таким гаслом 24 серпня в Маріуполі відбудеться громадський пікет і прес-конференція пастора Церкви «Добрих Перемін» Геннадія Мохненко. Участь у пікеті також візьмуть колишні наркомани, вихованці та реабілітанти ребцентра «Республіка Пілігрим».

Приводом для проведення акції стало нещодавнє рішення донецького апеляційного суду випустити із залу суду добре відому в Маріуполі Ірину К., яку місцеві жителі та ЗМІ називають «зіркою наркоторгівлі». За твердженням організаторів акції, майже два десятки років ця жінка продає наркотики в одному з житлових будинків міста.

Напередодні Геннадій Мохненко звернувся до всіх християн і мешканців Маріуполя з відеозверненням, в якому запросив всіх небайдужих людей приєднатися до пікету під вікнами будинку, де проживає і веде торгівлю трамадолом ця жінка. Символічно, що акція відбудеться в День 20-річчя незалежності України.

«Я поховав чимало друзів, хто купував у неї свої дози, поховав одного з 30 своїх прийомних синів, який був хлопчиною-наркоманом і багато разів купував у неї наркотики. І я готовий доводити в будь-якому суді, що на совісті цієї жінки тисячі смертей», - стверджує священослужитель.

Довідка

У кінці червня 2011 року Жовтневий районний суд Маріуполя виніс вирок жінці, яка багато років безкарно торгувала наркотиками у себе на квартирі. У травні минулого року міліція двічі провела за цією адресою оперативну закупівлю трамадолу, факт продажу фіксувався на відеозйомку, і для цього було отримано спеціальну постанову Апеляційного суду Донецької області. Оперативна закупівля була організована за всіма правилами, у присутності понятих, а номери купюр, виділених на закупівлю, були переписані. Після покупки трамадолу в квартирі у обвинуваченої був проведений обшук, під час якого оперативні працівники виявили таблетки трамадолу і гроші, отримані від його продажу.

Суд першої інстанції засудив її до 7 років позбавлення волі, проте апеляційний суд випустив її на волю, відправивши справу на дослідування.

Співробітники благодійного фонду «Пілігрим» не згодні з постановою суду, оскільки вважають, що опинившись на волі, обвинувачена продовжить вбивати людей наркотиками. Також у фонді вважають, що жінка опинилася на волі, заплативши хабар суду.