• Головна
  • Новини
  • Римо-Католицька Церква до Євро-2012 готує звернення до віруючих та проповіді про футбол...

Римо-Католицька Церква до Євро-2012 готує звернення до віруючих та проповіді про футбол

15.08.2011, 17:22
Римо-Католицька Церква до Євро-2012 готує звернення до віруючих та проповіді про футбол - фото 1
Зокрема, мова буде йти про толерантну поведінку на стадіонах під час чемпіонату.

EVRO_2012.jpgУ Польщі Римо-Католицька Церква долучиться до підготовки до Євро-2012. Як повідомляє «Polska The Times», незабаром Церква проведе у школах заняття, а в костелах будуть проголошуватись проповіді на футбольну тематику. Зокрема, мова буде йти про толерантну поведінку на стадіонах під час чемпіонату.

«Проповідування слова Божого є єдиним способом, яким церква може підключитись до підготовки до Євро-2012», – переконаний священик Едвард Плень, який опікується польськими спортсменами. Він підкреслив, що на сьогодні розроблений цикл релігійних  занять для вчителів у школах, серед яких «Спорт і відновлення в розумінні релігії», «Спортсмени – свідки віри», «Божий допінг. Принцип переживання» та інші.

Під час таких занять учні дізнаються, що хороший вболівальник ніколи не насміхається над супротивником і не піддає сумніву рішення судді, а також обговорюватимуть біографії відомих футболістів, які активно пропагують віру в Бога. За інформацією  отця Пленя, спеціальний лист віруючим напередодні Євро-2012 адресують польські архиєреї. Крім того, в своїх проповідях священики частіше будуть звертатись до теми футболу.

Водночас, на думку о.Пленя, у церкві розуміють, що ситуація на стадіонах відразу не покращиться – не варто розраховувати на диво. «Ми хочемо показати, що Євро-2012  є нашою спільною справою. І якщо стадіони мають стати культурними місцями, це – наша спільна справа», – цитує видання слова польського священика. Про це повідомляє Інформаційний центр Україна 2012.