У Львові хочуть зібрати на Літургію 100 тисяч людей

23.06.2011, 13:01
У Львові хочуть зібрати на Літургію 100 тисяч людей - фото 1
«Хочемо зібрати 50-100 тис. осіб як мінімум, щоб протиставитись Кирилу (Предстоятель РПЦ. – Ред.), який зібрав у Харкові 5 тис. осіб», – сказав представник ГО «Зарваницька ініціатива» О. Старовойт 23 червня під час бліц-дебатів у Львові.

храм_Різдва_Богородиці(Сихів).jpgГромадська організація «Зарваницька ініціатива» має намір зібрати у Львові 50-100 тис. людей на Службу Божу з нагоди 10-ліття з дня візиту Папи Римського Івана Павла ІІ до Львова.

«Хочемо зібрати 50-100 тис. осіб як мінімум, щоб протиставитись Кирилу (Предстоятель РПЦ, Патріарх Московський і Всія Русі Кирил. – Ред.), який зібрав у Харкові 5 тис. осіб», – сказав представник «Зарваницької ініціативи» О. Старовойт 23 червня під час бліц-дебатів у Львові, повідомляє ZAXID.NET.

Він зазначив, що Служба відбудеться цієї неділі, 26 червня.

Раніше в інтерв’ю ZAXID.NET інший представник «Зарваницької ініціативи», нардеп від блоку НУНС Тарас Стецьків зазначив: «26 червня на Сихові буде велична Архієрейська Служба, яку відслужить Блаженніший Святослав. Хочемо показати, коли за рахунок спільних зусиль збереться велика кількість людей, які будуть разом молитися. Тоді вони мають відчути силу, так само, як було 10 років тому, коли Папа Римський приїжджав, і були мільйони людей. Якщо зберуться десятки, може сотня тисяч людей зараз, то це буде вагомий крок, щоб почати перелом ситуації – для переходу від відчаю і байдужості до активної діяльності».

«Зарваницька ініціатива» об’єднує відомих і впливових людей на Західній Україні, серед яких колишній політв’язень, віце-ректор УКУ Мирослав Маринович, представник Республікансько-християнської партії Богдан Панкевич, письменник Тарас Прохасько, аналітик Тарас Возняк, ректор ЛНУ ім. І. Франка Іван Вакарчук.