• Головна
  • Новини
  • Церкви України підтримують прийняття закону про повну заборону реклами тютюнопаління...

Церкви України підтримують прийняття закону про повну заборону реклами тютюнопаління

16.06.2011, 10:56
Церкви України підтримують прийняття закону про повну заборону реклами тютюнопаління - фото 1
На прес-конфренції єпископи заявили, що готові допомогти народним обранцям у прийнятті цього законопроекту.

no-smoking.jpgНа початку зустрічі координатор Регіонального Центру громадянського представництва “Життя” Юлія Солоха наголосила, що за даними численних досліджень 11, 5 млн українців є курцями. Першопричиною смертності населення є саме паління,зауважила Ю.Солоха.

За словами координатора проекту, мета прес-конференції підтримати ініціативу народних обранців щодо повної заборони реклами паління. Сьогодні якраз розглядається на профільному комітеті ВРУ законопроект № 5164, яким передбачається заборона реклами, спонсорства та стимулювання продажу тютюнових виробів.

Василь Райчинець, Головуючий у Всеукраїнській Раді Церков і релігійних організацій, зауважив, що церкви повністю підтримують ініціативу, з їх сторони уже були неодноразові звернення до високопосадовців.

“Люди знаходяться у рабстві”, – каже В.Райчинець .” Це  – залежність, тому простіше вмовити людину, щоб вона не потрапила у рабство”. Головуючий ВРЦіРО зазначив, що на цій рекламі можна заробити гарні гроші, але є щось більше — це здоров'я людини і її душа.

“Якщо ти спаплюжиш життя тут на Землі — тому не варто розраховувати на благословення у Вічності”, – переконаний В.Райчинець. Він упевнений, що спільно усією громадськістю можна вплинути і врятувати не одне життя.

Юлія Солоха, координатор проекту наголосила, що згідно з проведеними дослідженнями, з 70 % населення підтримує повну заборону реклами тютюнопаління. За даними Світового банку , що таким чином вдасться врятувати 600 тис. громадян. України.

Єпископ-помічник Київсько-Житомирської дієцезіїї РКЦ Віталій Скомаровський каже, що у цьому питанні у всіх представників Церкви є спільна точка зору. Він запевняє , що шкідливий продукт не потрібно рекламувати! А ці кошти, які йдуть на рекламу можна буде використати для потрібних цілей.

За словами представника РКЦ, у цивілізованому світі люди давно ведуть здоровий спосіб життя. ”Альтернативою тютюновому диму може бути чисте повітря!” –  запевняє єпископ Віталій Скомаровський.

В'ячеслав Нестерук, Голова Всеукраїнського Союзу Церков євангельських християн-баптистів, порівняв паління із серійним вбивцем. Але,за словами В.Нестерука, нікому у голову не прийде рекламувати того самого Чикотило. А від цигарок вмирає щорічно в Україні помирає 115 тис. Реклама того, що вбиває –  абсурд, переконаний єпископ ЄХБ.

В.Нестерук наголосив, що в Україні за статистикою – 80% християн. І саме до них зачитав із Святого Писання : “ЧИ не знаєте Ви , що ви Божий храм, Дух Святий живе у вас. Якщо хто зруйнує той храм,того покарає Бог. Бо храм Божий  – святий, а той храм — ви...”

Ю.Солоха акцентувала на тому, що ще в 2006 році Україна ратифікували Конвенцію, до якої приєдналося 172 країни, і згідно із якою впродовж 5 років потрібно повністю заборонити рекламу вживання тютюну. Термін збігає восени 2011 року.

Григорій Комендант,Президент Українського Біблійного товариства, переконаний , що потрібно не тільки молитися, а треба йти далі. Альтернативою будь-якій поганій звичці Г. Комендант вбачає поглиблене вивчення Біблії.

“Якби молодь зацікавилася цією Книгою то всі б проблеми відпали”, – каже Г.Комендант.

Він запросив усіх присутніх на відкриття Українського Дому Біблії 21 червня, де буде знаходитися центр глибокого вивчення Біблії.

Представник Української Православної Церкви Геннадій Батенко каже, що вони не дозволяють приймати причастя, якщо від людини чути запах тютюнового диму. “Паління — це ідолопоклонство. Наші предки таким чином виражали повагу до язичницьких Богів,”– зауважив Г.Батенко.

За повідомленням «Релігії в Україні», усі єпископи заявили, що готові допомогти народним обранцям у прийнятті цього законопроекту.