• Головна
  • Новини
  • Фільм про пастора «Макаренко з Маріуполя» посів перше місце в конкурсі телевиробників "Відкрий Україну" (відео)...

Фільм про пастора «Макаренко з Маріуполя» посів перше місце в конкурсі телевиробників "Відкрий Україну" (відео)

27.05.2011, 16:48
Фільм про пастора «Макаренко з Маріуполя» посів перше місце в конкурсі телевиробників "Відкрий Україну" (відео) - фото 1

Короткометражний фільм «Макаренко з Маріуполя», знятий асоціацією «Еммануїл», посів перше місце у всеукраїнському професійному конкурсі телевиробників «Відкрий Україну». Героя фільму, пастора, президента благодійного фонду «Пілігрим» Геннадія Мохненко, засновника центру дитячої реабілітації «Республіка Пілігрим», оргкомітет фестивалю нагородив спеціальним дипломом за активну життєву позицію.

пастор-Мохненко.jpgКороткометражний фільм «Макаренко з Маріуполя», знятий асоціацією «Еммануїл», посів перше місце у всеукраїнському професійному конкурсі телевиробників «Відкрий Україну». Героя фільму, пастора, президента благодійного фонду «Пілігрим» Геннадія Мохненко, засновника центру дитячої реабілітації «Республіка Пілігрим», оргкомітет фестивалю нагородив спеціальним дипломом за активну життєву позицію.

Фільм розповідає про життя безпритульних дітей, яких знаходив у каналізаційних люках, підвалах, притонах і виховував протестантський пастор.

Тетяна Навина, режисер фільму «Макаренко з Маріуполя», розповідає, що спочатку планувала зняти коротку розповідь про пастора, який збирає дітей вулиці у свій притулок, де відучує їх колотися, нюхати клей і допомагає почати нормальне життя: «Але чим більше я дізнавалася про Геннадія Мохненко, тим більше дивувалася його подвигу. Після зйомок всіх історій у нас вийшло три короткометражні фільми про дітей вулиць і життя пастора Геннадія».

пастор-Мохненко2.jpgПерший фільм-передача розповідає про самого Геннадія Мохненка, його долю і те, як він прийняв рішення допомагати безпритульним підліткам. Він почав збирати бездомних дітей у своїй квартирі, але з кожним місяцем їх ставало все більше. Діти кидали наркотики, вчилися читати, писати, дізнавалися про Бога і не хотіли повертатися назад, у своє минуле життя.

У 2000 році пастор відкрив реабілітаційний центр для дітей вулиць «Республіка Пілігрим». З цього часу через його стіни пройшло більше трьох тисяч дітей. Зараз під опікою у пастора Геннадія 30 підлітків, під його керівництвом при фонді "Пілігрим" організовано ще три дитячі сімейні будинки, один з яких для дітей з ВІЛ-позитивним статусом.

Дивовижним історіям життя пастора і його дітей якраз присвячено другий фільм – «Макаренко з Маріуполя», який брав участь у телефестивалі.

Третій фільм – «Гвардія» – розповідає історії життя самих дітей з «Республіки Пілігрим».

Нагороджував переможця конкурсу голова журі, кінорежисер, професор і заслужений діяч мистецтва Роман Ширман: «Мені особисто було дуже цікаво дивитися, як глядачеві і як професіоналу. Я бачив, як інші члени журі, серйозні чоловіки, здригалися при перегляді".

Фільм "Макаренко з Маріуполя" зайняв перше місце на П'ятому телевізійному фестивалі «Відкрий Україну» як краща програма про дітей і отримав додаткову нагороду за яскраве художнє рішення від Національного співтовариства кінематографії.