• Головна
  • Новини
  • Євангельські Церкви України виробили спільну позицію для захисту моральності у суспільстві...

Євангельські Церкви України виробили спільну позицію для захисту моральності у суспільстві

19.05.2011, 16:24
Євангельські Церкви України виробили спільну позицію для захисту моральності у суспільстві - фото 1
Глави євангельських Церков підписали низку звернень до відповідальних органів влади відносно окремих фактів порушення законодавства України у сфері захисту суспільної моралі.

repcu1.jpgУ молитовному домі «Філадельфія» 18 травня відбулось засідання Ради Євангельських Протестантських Церков України. Зустріч проходила під головуванням Старшого єпископа Української Християнської Євангельської Церкви Леоніда Падуна, повідомляє Інститут релігійної свободи.

Учасники засідання проаналізували розвиток державно-церковних відносин. Вони позитивно відзначили прагнення Президента В.Януковича спиратись на консенсус між конфесіями у питанні оновлення законодавства про свободу совісті та релігійні організації.

Рада вирішила виступити з ініціативою проведення Євангельських Читань на центральній площі Києва. Передбачається, що цей святковий захід об’єднає християн різних конфесій у святкуванні 450-річчя Пересопницького Євангелія.  

Глави євангельських Церков обговорили подальші спільні заходи, спрямовані на утвердження в суспільстві високої моралі. Вони підписали низку звернень до відповідальних органів влади відносно окремих фактів порушення законодавства України у цій сфері.

Члени РЄПЦУ також позитивно оцінили нещодавнє рішення парламенту про відмову ліквідовувати Національну експертну комісію України з питань захисту суспільної моралі.

Народний депутат Павло Унгурян (БЮТ-Батьківщина) поінформував присутніх про результати діяльності Міжфракційної депутатської групи «За духовність, моральність та здоров'я України».

Серед іншого парламентар закликав керівників Церков підтримати законопроект №7132, який пропонує запровадження нової редакції Закону України «Про захист суспільної моралі». За його словами, зазначена ініціатива є актуальною в умовах сучасних інформаційних технологій, які особливо впливають на дітей. Законопроект вже пройшов громадське обговорення в усіх регіонах та на різних рівнях.

Учасники засідання також затвердили пропозиції щодо поліпшення інформаційного забезпечення діяльності Ради. Першим кроком у цьому напрямку буде популяризація та інформаційне наповнення нового веб-сайту РЄПЦУ, розробленого нещодавно.


У засіданні РЄПЦУ взяли участь:

Леонід Падун – Старший єпископ Української Християнської Євангельської Церкви;

В’ячеслав Нестерук – глава Всеукраїнського Союзу Об’єднань євангельських християн-баптистів;

Михайло Паночко – Старший єпископ Церкви християн віри євангельської України;

Сергій Дебелинський – президент Братства незалежних церков і місій ЄХБ України;  

Сергій Дацько – Старший єпископ, голова ради Асоціації місіонерських Церков євангельських християн України;

Анатолій Гаврилюк – президент Об'єднання незалежних харизматичних християнських церков України (Повного Євангелія);

Віталій Максименко – представник Союзу вільних Церков християн євангельської віри України.

Теги: #РЄПЦУ